Ple en l'Espai Jove per a la clausura i els premis del festival de curtmetratges XS Puçol

La sessió de clausura del festival de curtmetratges XS Puçol va comptar amb l'estrena dels 18 curts exprés rodats a Puçol, l'entrega de premis de les tres seccions (nacional, autonòmica i exprés), un piscolabis i una tertúlia amb alguns dels realitzadors valencians que han sigut premiats… i tot això amb un Espai Jove ple de públic.

La tercera edició de XS Puçol ha consolidat algunes fórmules per a garantir el seu creixement de cara al futur, una cosa que ha quedat clar el diumenge 26 d'octubre després de l'acte de clausura celebrat en l'Espai Jove.

Per exemple, ha sigut una gran iniciativa realitzar sessions per a escolars en la Casa de Cultura, on han vist una selecció de curts més de 200 alumnes de primària i secundària. Un públic ideal per a iniciar-lo en el món de la imatge i especialment del curtmetratge.

A més, XpreS, la secció de curts realitzats en a penes 36 hores, es consolida com un gran aparador de cara a la població: 18 curts, un centenar de jóvens (i algun no tan jove) i una sala plena per a l'estrena, precisament en la gala de clausura, són suficients motius per a potenciar el treball fet a Puçol.

Quant a les seccions nacional i autonòmica, destacar que la selecció s'ha realitzat sobre 600 curts, la qual cosa parla de la bona salut del sector en el nostre país i del dur treball realitzat pel comité de selecció.

A més de la foto de família final de tots els guanyadors, tant el públic com els participants també van posar en una modesta estora roja i un photocall amb la imatge del certamen abans de la clausura, disfrutant a més d'uns dolços i un vi espumós de la terra, gentilesa de l'organització. En definitiva, tots els assistents van tindre la seua xicoteta compensació moral, encara que premis només hi haguera tres oficials i dos mencions.

I ja que parlem de premis, estos van ser els guanyadors: The Snatcher, de María Gordillo, es va alçar amb el primer premi nacional, encara que la realitzadora no va poder estar present per residir a Nova York; la pel·lícula d'animació One more estafe es va alçar amb el primer premi autonòmic, que va ser arreplegat pels seus tres directors: José González, Tonet Calabuig i Elisa Martínez; i quant al curt exprés, el guanyador va ser Targeta en blanc, del grup Salto de eje coordinat per Gloria Sánchez. El jurat també va concedir una menció a la fotografia d'Elena Asins-Génesis, curt d'Álvaro Giménez, i una altra a Sergi Miralles pel seu brillant treball de direcció en Tagomago.

Per a José Mª Esteve, regidor de joventut, “esta edició confirma el gran interés que desperta XS Puçol entre els jóvens de la població, efecte que es va a multiplicar amb les projeccions per a escolars, perquè així aconseguim a un sector que en anys futurs serà el que participe en el certamen. Estem, per tant, en el camí correcte per a tindre a Puçol un festival amb futur”.

El punt final a l'acte de clausura el va posar una tertúlia amb els tres realitzadors d'One more estafe, junt amb el director i la directora de producció de Tagomago, on, a més del públic que es va animar a participar, estaven els representants del comité de selecció, de l'organització del certamen exprés i del jurat de les dos seccions oficials.

Una vegada finalitzada la tercera edició, l'objectiu de l'organització és aconseguir que el festival XS Puçol estiga present al llarg de l'any junt amb algun esdeveniment trimestral, en el que s'aprofiten celebracions habituals (com el dia contra la violència de gènere, la lluita contra la Sida o la setmana de la dona) per a incloure alguns curts i, a ser possible, comptar amb els seus responsable perquè els presenten i realitzen un debat amb el públic.

La resposta a esta possible ampliació en unes setmanes.

Informa i fotos: Sabín

fotos facefotos facefotos facefotos face1002-xspucol-1

 

 

 

27 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres