La Policia Local de Puçol inicia els controls a peu de camp per a evitar les afanades de cítrics

Segons les dades obtingudes des de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA), la campanya  per a la recol·lecció de cítrics de les diferents varietats ja ha donat començament, per això un any més la Policia Local de Puçol ha iniciat les revisions en les zones agrícoles a fi d'intentar evitar les afanades dels esmentats productes en el camp.

A mitjan d'octubre ha començat la campanya de les primeres taronges: M-7, Fukumoto, Newhall i Navelina. Al desembre és l'hora de Washington, Salustiana i Caracarà. I ja al gener, és la temporada de Navelate, Sanguinelli, Lanelate i Tarocco Rosso. En definitiva, estem en plena època de la taronja i, per tant, convé extremar les mesures de precaució per a evitar els robatoris en els camps.

La primera mesura posada en marxa per la Policia Local és la realització de controls a peu de camp, sol·licitant les autoritzacions per a la recol·lecció i transport dels productes.

Per això, es recorda els propietaris, empreses i transportistes que el moviment dels cítrics deu anar acompanyat sempre del DATA, el Document d'Acompanyament i Traçabilitat Agrària, a excepció que siguen els mateixos propietaris els que realitzen el transport”, explica Vicente Giménez, intendent cap de la Policia Local. “Tant el DATA com les identificacions en les actes d'inspecció alçades per esta Policia Local tenen com a fi garantir una major seguretat per a preservar la propietat d'estos productes tan importants per a la nostra població”.

Per això, se sol·licita la col·laboració de propietaris, empresaris i transportistes per a garantir entre tots una campanya amb el menor nombre d'incidències.

Informen: Policia Local i Sabín | Fotos: Sergio Maestro

fotos face

989-policia-campos-1

27 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres