L'Associació de Dards Puçol, campiona d'Espanya, ens representarà en el Mundial de Las Vegas

Este mes d'octubre, l'Associació de Dards Puçol ha guanyat el Campionat d'Espanya de Dards a Almeria, amb la qual cosa ha aconseguit plaça per al Mundial que se celebra en Las Vegas a la primavera de 2015. És la 5a ocasió que esta xicoteta associació aconseguix arribar a la cita més important d'este esport, on ja han aconseguit en dos ocasions la medalla d'or.

A l'octubre han guanyat el Campionat d'Espanya celebrat a Almeria; al novembre tenen confirmada l'assistència a Santiago de Compostela, per al Nacional FEDE (Federació Espanyola de Dards Electrònics); a la primavera estaran en el Mundial de Las Vegas i encara es plantegen si enguany lluiten per arribar a l'altra cita mundial, la de Chicago, o de moment ja està bé.

Quan parla de l'Associació de Dards Puçol, Dani Huertas no pot contindre un somriure d'orella a orella: ells, que durant molt de temps no han tingut ni un local per a entrenar o inclús per a disputar les competicions provincials i autonòmiques, ara són el club amb més currículum no sols a nivell nacional, sinó també entre els espanyols que van deixant alt el món dels dards allà on competixen.

Els dards, un esport absolutament desconegut per a quasi tots… excepte per a aquells que saben que Puçol compta amb dos campionats del món, diversos nacionals i ni se sap quants autonòmics i provincials.

Els dards continua sent un esport poc conegut, encara que cada vegada estem rebent més suports, sobretot de xicotetes empreses que ens tiren una mà”, explica el president. “Ara competim a Tobago's Circo, un local situat prop de l'estació de Renfe on ja vam celebrar el nostre torneig de festes al setembre. El seu amo s'ha implicat a fons amb nosaltres, ens està ajudant i és més fàcil disputar la lliga quan tens un local ampli on jugar les teues partides”.

Per a Tobago's Circo ha sigut arribar i… donar en la diana.

Del 3 al 5 d'octubre es va celebrar a Almeria el Nacional, on l'associació va presentar 5 jugadors: Juan Huertas, Tais Martínez, Hugo Ángel, José Luis Pitarch i José Huertas.

Entre tots van aconseguir diversos campionats i subcampionats en distintes categories, encara que el més important és que Juan Huertas i Tais Martínez han assegurat la seua plaça per a Les Vegas 2015.

El seu catàleg de copes i trofeus en l'últim nacional comprén quasi totes les categories: en la competició promàster per equips, subcampions d'Espanya; en l'individual promàster, Juan Huertas va quedar campió i va aconseguir el seu passe a Las Vegas, mentres que Hugo va obtindre medalla de bronze; també en individual promàster però femení, Tais va aconseguir la primera plaça i el bitllet a Las Vegas 2015; en la categoria Parelles promàster, subcampionat per a Juan i Hugo; també van obtindre medalla de plata Jose i Tais en Parelles Màster; per la seua banda, Tais va formar parella amb Candy (de Màlaga) per a alçar-se amb l'or en la categoria de parelles femenines; ja de forma individual, Tais també va obtindre el primer premi individual femení, mentres que Juan es va haver de conformar amb la medalla de bronze.

Una col·lecció de premis que s'unixen als que han anat conquistant els jugadors de l'Associació de Dards Puçol en les dos últimes dècades, destacant especialment els dos mundials obtinguts en 1999 i 2012.

Canvien els jugadors, canvia el local on entrenen, però l'objectiu continua sent sempre el mateix: donar en la diana…

I les dades no deixen marge de dubtes.

Informa: Sabín | Fotos: Associació de Dards Puçol

924-dardos-en-almeria-2

24 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres