Els senderistes de Puçol recorren l'Alcúdia de Veo i els orgues de Benitandús

El Grup de Senderisme Puçol continua amb les seues eixides quinzenals per a recórrer a peu els racons més atractius de la Comunitat Valenciana. El diumenge 19 d'octubre la ruta elegida va permetre disfrutar de paisatges de la Serra Espadán, Penyagolosa i, sobretot, els Orgues de Benitandús. Paco Ramírez ens ho conta.

Feia temps que esta ruta se em resistia, bé per la climatologia o per falta de “quòrum”, açò últim ve produint-se en més d'una ocasió, fet este que em preocupa, perquè encara que es produïxen noves incorporacions al Grup de Senderisme, el ratio de senderistes hauria de créixer més, així doncs anime a tots aquells interessats que ens acompanyen a descobrir racons i enclavaments de la nostra comunitat.

Comentar que esta ruta ha tingut una magnífica assistència, la qual cosa personalment em complau. La ruta part de la població de l'Alcúdia de Veo, des d'on cal reprendre la senda GR-36, direcció Villamalur, la senda de ferradura de la qual conserva el seu primitiu empedrat.

A poc a poc, anem remuntant el barranc de la Barrancada, anant al encontre d'una senda que amb empenta, ens fa prendre altura sobre el turó Roig. Un bosc de pins i sureres comença a verdejar tot l'entorn, la senda en continu ascens ens descobrix recòndits racons, saltats d'alguns castanyers.

Després d'una infinitat de llaçades, arribem a un turó, des d'on un paisatge muntés ens descobrix el cordal de la Serra Espadán, així com una zona de trinxeres on l'home va deixar la seua empremta en la contesa fratricida de la Guerra Civil.

Seguim el nostre camí per a contemplar la Plana de Castelló, el massís de Penyagolosa i els pinacles d'arenoses o roig denominats els Orgues de Benitandús.

En este punt, la senda comença a descendir per a descobrir-nos l'embassament de Benitandús, passant prèviament per racons coberts d'una exuberant vegetació i resguardar-nos del calor que ens acompanya en esta jornada.

La senda nos conduïx fins a l'alqueria morisca de Benitandús, la qual creuem per l'únic carrer que disposa i eixim de nou a l'encontre de la senda GR-36, seguint els senyals que vénen de la localitat d'Aín, previ pas per la localitat de Veo i, des d'ací, per una senda aèria, retornem al nostre punt d'eixida, l'Alcúdia de Veo.

En definitiva, una ruta 5 estreles. Espere que la mateixa haja sigut del grat del Grup de Senderisme Puçol i prompte tornarem amb una nova proposta.

La pròxima ruta ens veiem en Serra.

+ Info:  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Informa i fotos: Paco Ramírez | Coordinador del Grup de Senderisme Puçol

fotos face

981-senderista-benitandus-3

23 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres