La Fundació American School of Valencia entrega 300 uniformes a alumnes de l'Escola Kapita a Zàmbiae

Els alumnes d'Escola Kapita ja tenen els uniformes escolars donats per la Fundació American School of València i la comunitat educativa d'este centre. La roba ha sigut confeccionada per un sastre local que el passat mes de setembre va entregar la tan preada comanda de 300 uniformes.

Els responsables de Kapita portaven més de cinc anys treballant per a fer realitat esta millora i els alumnes porten ara la roba amb molt d'orgull ja que assistir a l'escola és un privilegi a Zàmbia, explica Julianne Stall, professora d'American School of València: “Encara que els vells uniformes van ser trencats i apanyats moltes vegades, els estudiants encara els portaven diàriament i estaven orgullosos de tindre'ls. Portar uniforme significa que eres un estudiant i tens el privilegi de poder anar a escola. Cal recordar que només el 57% dels xiquets a Zàmbia està escolaritzat. El director d'Escola Kapita, per exemple, treballa molt dur per a aconseguir que els xiquets del seu entorn vagen al col·legi però molts d'ells no poden ja que els seus pares necessiten que els ajuden amb el treball de la casa”.

Durant la seua visita a Escola Kapita, el passat mes de juliol, Ms. Stall va romandre dos setmanes en la zona donant classe als alumnes de 5t, 6t'i 7m grau i treballant amb els professors del centre. “La comunitat d'Escola Kapita va agrair molt tot el material que portem. Molts alumnes mai abans havien vist i utilitzat en classe llibres infantils. Tots estaven molt emocionats per l'oportunitat d'aprendre més anglés i sé que els jocs i materials que deixem allí seran molt utilitzats. Esta escola necessita moltes coses i el que portem este estiu és només el principi”, conta la professora.

Ms. Stall va viatjar acompanyada per Ms. Ree Gillet, antiga mestra de l'ASV  que ara col·labora amb la Fundació Livingstone.

L'Escola Kapita és un col·legi situat en la vall de Luangwa, en una zona rural De l'Est de Zàmbia. El passat curs escolar la Fundació American School of València va decidir recolzar a Project Luangwa, una ONG local dirigida per Ms. Karen Beattie, en la seua lluita per millorar la situació d'esta escola. Project Luangwa treballa amb moltes escoles locals i la majoria d'elles necessiten professorat qualificat, mitjans materials i millors instal·lacions.

Quan la Fundació Livingstone va decidir finançar la construcció d'un nou edifici per a Kapita, va contactar amb la Fundació American School of València perquè s'encarregara de la part educativa del projecte. Al setembre del 2013, esta entitat va decidir acceptar la proposta i implicar a tota la comunitat de l'ASV.  De fet, el projecte connecta amb el valor globally-conscious promogut dins del perfil de l'alumne i les activitats planejades estan implicant xiquets, pares, professors i altres membres de la comunitat educativa.

A finals de maig es va organitzar una barbacoa benèfica per a recaptar fons però també s'han realitzat bake sales setmanals, exposicions i xarrades i un intercanvi de cartes entre alumnes d'ambdós escoles. Tots els fons recaptats han anat destinats a la compra de material escolar i els tan preats uniformes.

Informa: Carlos Minuesa | Fotos: American School of València

fotos face

959-asv-con-kapita-4

21 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres