Cuidar un malalt d'Alzheimer exigix voluntat, però també una formació adequada

Puçol i El Puig compartixen la mateixa treballadora de la Llei de Dependència, per la qual cosa algunes activitats que s'organitzen per als familiars de malalts d'Alzheimer són compartides. L'últim exemple, el curs formatiu dirigit a familiars i cuidadors, que s'impartix en el Centre Municipal García Lorca durant la segona quinzena d'octubre.

 Per a poder cuidar un malalt d'Alzheimer no sols cal tindre voluntat i ganes, sinó també una preparació adequada”, explica la regidor Eloísa Rosa Martínez. “Per això la Conselleria de Benestar Social organitza estos cursos formatius a què han d'acudir aquells familiars que tindran persones dependents a càrrec seu”.

Enguany, a més, el curs es dirigix no sols a cuidadors de malalts d'Alzheimer, sinó també de discapacitats, per a la qual cosa han convocat totes les famílies que han sol·licitat l'ajuda de la Llei de Dependència per a assistir al Centre Municipal García Lorca, situat en El Puig de Santa Maria, des del 15 al 31 d'octubre.

Cada setmana, la treballadora té tres dies de visita a Puçol i dos en El Puig, per això les activitats conjuntes es van alternant: el curs formatiu es va impartir a Puçol el passat any i esta toca en El Puig. L'assistència és obligada perquè sense el certificat que atorga la Conselleria no es pot sol·licitar l'ajuda econòmica de la Llei de Dependència”, finalitza la regidor.

Res pot substituir l'esforç i l'afecte que cada un posa per a cuidar els seus sers volguts… però això no és prou si no se sap com: d'ací que la formació per a cuidadors siga, hui per hui, obligatòria.

Informa: Sabín |Fotos: Ajuntament El Puig

949-curso-cuidadores-1

17 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres