El geni Tortuga ensenya als alumnes de l'institut a doblar pel•lícules i dibuixos al valencià

Els alumnes de 4t d'ESO de l'institut han posat punt final a la setmana cultural entorn del 9 d'octubre amb un taller de doblatge al valencià en què han experimentat amb pel·lícules, documentals i inclús animació, davall la coordinació de Francesc Fenollosa, expert en el tema amb més de 700 tallers impartits en els últims 4 anys.

Durant molts anys va ser la veu del Geni Tortuga en la sèrie Bola de drac, però des de fa quatre anys es dedica a ensenyar a públics de totes les edats el misteri del doblatge, o millor dit, el plaer de perdre la por a parlar en públic, amb un sistema semblant al d'un karaoke, però on cada alumne doblega un fragment d'una pel·lícula, un documental o una sèrie d'animació.

Este tipus de tallers suposa un creixement personal, perquè deixes de banda l'ego i, al mateix temps que jugues a ser una altra persona, descobrixes coses teues que no sabies”, explica Francesc Fenollosa. “Es tracta d'acostar el món del doblatge a totes les edats, des d'infantil fins jubilats, i funciona amb tots els públics; de fet, el rècord ho tenim amb xiquets de dos anys i amb un jubilat de 91 anys a Massalavés, el tio Miquel, que se'l va passar tan bé com a si fóra un xiquet”.

Fa uns mesos, Francesc va estar a Puçol, concretament en l'Espai Social La Barraca, per a treballar amb alumnes del Centre de Dia. Va ser per a tots una grata experiència.

Tant que ara repetix, encara que en un altre local i amb un altre públic, gràcies al projecte organitzat per la Regidoria de Joventut: com a colofó a les activitats del 9 d'octubre, els alumnes de 4t d'ESO de l'Institut d'Educació Secundària han passat el matí del dilluns 13 disfrutant del plaer de ser, durant uns minuts, una altra persona o potser un animal o una cosa.

Un treball en equip que enllaça amb el joc simbòlic i de perdre la por a mostrar-nos davant dels altres. Assignatures pendents que es poden aplicar no sols per a practicar valencià, sinó qualsevol altre idioma… de fet la responsable del Departament d'Anglés ja ha pres bona nota del taller per a sol·licitar un específic en dates pròximes.

I és que tants anys de geni han ensenyat a Francesc a dominar moltes llengües… encara que siga pas a pas, per alguna cosa ha sigut sempre una tortuga.

Informa i fotos: Sabín

fotos face937-taller-doblaje-2

14 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres