Els plens municipals des de casa: millor so, millor imatge i a qualsevol hora

Habitualment, els plens de l'Ajuntament de Puçol se celebren l'últim dilluns de cada mes a les 7 de la vesprada i a vegades, com el 29 de setembre, duren més de 3 hores, la qual cosa complica la possibilitat de seguir-los en directe en el saló de plens. Ara, perquè tots els veïns sàpien quines decisions es prenen, els plens íntegres es graven i es publiquen en el canal És Puçol de YouTube.

Quan en 2013 l'Emissora Municipal de Televisió de Puçol va deixar d'emetre per Internet, la gravació dels plens municipals va passar a ser una tasca del Departament de Comunicació, encara que, seguint el criteri d'anys anteriors, només es gravaven amb una càmera i un micròfon, per a elaborar l'acta, i s'entregava una còpia del vídeo a cada grup polític municipal.

A principis d'enguany es va començar també a digitalitzar els plens, tant els nous de cada mes com els més antics i abans de l'estiu es va crear un canal municipal en YouTube (anomenat És Puçol, igual que les pàgines municipals en Facebook i Twitter) i es van començar a publicar els plens, perquè qualsevol veí puga revisar-los tranquil·lament des de casa.

Posar a disposició dels veïns els plens va ser un primer pas perquè el treball i els debats de la corporació municipal arriben a tots els veïns”, explica l'alcaldessa Merche Sanchis. “Atés que en el plató de l'antiga televisió local hi havia tres càmeres que s'utilitzaven en el seu dia per a programes en directe i que portaven un any parades, ens va paréixer una bona idea instal·lar-les en el saló de plens permanentment, perquè es reutilitzen en la gravació dels plens”.

El criteri que s'ha seguit és realitzar una instal·lació permanent que no afecte altres activitats en les dependències municipals i que siga fàcil treballar a l'hora de gravar els plens. Per a això, les càmeres s'han instal·lat junt amb el sostre i els cables es traslladen pel fals sostre fins una sala annexa.

Col·locar els suports i els cables s'ha realitzat per part de la brigada municipal, de la part tècnica s'ha ocupat el Departament de Comunicació i s'està reutilitzant l'equipament que portava un any apagat, per la qual cosa la infraestructura ha tingut un cost zero.

El dilluns 29 de setembre es va gravar per primera vegada el ple amb tres càmeres: amb la mescla d'imatges i el so directament de l'amplificador de saló, a més d'un micròfon d'ambient per al sota del públic. El resultat: tres hores de ple amb millor qualitat d'imatge, un so més net i la possibilitat de veure no sols al regidor que parla en cada moment, sinó també les respostes en els debats i les preguntes del públic, una cosa que abans, amb una sola càmera, ni es veia ni se sentia correctament.

Una vegada finalitzat el debat n'hi ha prou amb traure la cinta, apagar els equips i … fins al pròxim ple. La cinta original en format DVCAM es deixa eixa nit digitalitzant-se i l'endemà la gravació ja està preparada per a pujar-la al YouTube És Puçol.

Una millora que permet oferir a tots els veïns mensualment els plens”, finalitza l'alcaldessa. “A més, continuem digitalitzant i pujant els plens antics perquè tots puguen consultar no sols l'actualitat municipal, sinó també el material d'anys anteriors. I tot els servicis disponibles en el canal de YouTube i en la pàgina web municipal gratuïtament”.

Informa i fotos: Sabín

fotos face910-plenos-municipales-4

14 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres