En el concert del 9 d'octubre, Santa Cecília va presentar les seues dos muses de la música per a enguany

Sota la direcció de David Pont Ripoll, el Centre Musical i Instructiu Santa Cecília de Puçol va oferir el seu tradicional concert del 9 d'octubre en el saló d'actes de la Casa de Cultura, en el que es van interpretar peces de Francisco Esteve Pastor, Miquel Asins Arbó, José María Ferrero i José Grau Benedito, i es va realitzar la presentació de la musa, que enguany no és una, sinó dos: Violeta d'Opazo i María Pilar Pérez.

Porten tres anys en el centre musical, toquen el clarinet i són un poc tímides, per la qual cosa al no presentar-se més candidates han decidit compartir les responsabilitats: ambdós seran enguany la musa de la música de Santa Cecília.

El concert del 9 d'octubre va ser l'escenari triat per a proclamar les dos muses de la música: Violeta d'Opazo i María Pilar Pérez, dos jóvens que seran les encarregades de representar al centre en les activitats oficials, entre elles les de la Setmana de Santa Cecília, que se celebren el pròxim mes de novembre.

El 9 d'octubre hem fet la proclamació i els hem imposat la insígnia, però el seu primer acte oficial serà el 15 de novembre, a l'arreplegada de les muses i els nous músics del centre per al trasllat de la imatge i la missa de Santa Cecília”, explica la presidenta del centre, Dori Cubillo. “I la presentació oficial de Violeta i María Pilar la realitzarem el 22 de novembre, després del cercavila, en el concert que celebrarem en la Casa de Cultura”.

El concert del 9 d'octubre també és tradicionalment l'escenari per a l'entrega de la insígnia d'or a aquells músics que han complit 25 anys en Santa Cecília, honor que enguany ha recaigut en Miguel Ángel Moreno, que porta cinc lustres tocant la tuba en el centre.

Un concert que va comptar amb un repertori especial, compost íntegrament per temes i autors valencians, amb peces com a Brises de Mariola i Juanjo (Negres de Petrer), ambdós de Francisco Esteve Pastor; La flor del taronger, de Miquel Asins Arbó; Chimo, de José Mª Ferrero Pastor; i Xúquer, de José Grau Benedito.

És la primera vegada que interpretem l'obra de José Grau i la veritat és que és impressionant: comença amb el sol i els pardals, després es deslliguen la pluja, els trons i multitud d'efectes de so”, continua la presidenta. “Un homenatge a Tous, quan es complixen 34 anys de l'afonament de la presa i les inundacions, amb una posada en escena diferent de tot el que hem fet abans, que resulta espectacular en directe”.

Com sempre, el concert va finalitzar amb l'Himne Regional de València, de José Serrano, amb la banda acompanyant els assistents que omplien tres quartes parts del saló d'actes, després d'una explicació prèvia de David Pont en què va descobrir algunes claus dels temes triats per a una data tan emblemàtica com el 9 d'octubre.

Santa Cecília continua reinventant-se a si mateixa amb nous concerts, col·laboracions entre distintes seccions (com el cor, les cordes i la banda simfònica en el concert del diumenge 5 d'octubre) i, enguany, dos muses per a inspirar els seus músics.

Informa i fotos: Sabín

fotos facefotos face

931-musas-presidenta-2

 

14 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres