L'Ajuntament convoca un concurs d'idees per a construir la Casa de la Música

L'Ajuntament convoca un concurs d'idees per a construir la Casa de la Música

L'Ajuntament convoca un concurs d'idees per a construir la Casa de la Música

Muralla del jardí botànic.

El dissabte 25 de febrer es publicava en el Butlletí Oficial de la Província el concurs d'idees convocat per l'Ajuntament de Puçol per a dissenyar la futura Casa de la Música. El projecte contempla la construcció de 2.800 metres quadrats en l'interior de l'antiga muralla del jardí botànic, terrenys que hui estan ocupats per un camp de futbol.

''La muralla ens oferix un entorn ideal, amb moltes possibilitats per a organitzar concerts a l'aire lliure a l'estiu i, de pas, rendibilitzem un entorn històric''. Per a Juan Manuel Busto, alcalde de Puçol, la proposta de construir la Casa de la Música en els terrenys del vell camp de futbol no sols suposa un nou projecte per a reactivar la vida cultural en el nucli antic, sinó que serà un dels projectes emblemàtics de l'actual legislatura, ''junt amb la construcció de 490 vivendes de protecció oficial, el Centre d'Oci per als jóvens, el museu etnogràfic, la nova central de policia i protecció civil, i el trasllat de tots els serveis de l'Àrea de Benestar Social a l'antiga estació de la Renfe''.

L'objectiu de l'actual corporació és que les obres comencen enguany, encara que per a això s'han de complir amb exactitud uns terminis molt ajustats: els avantprojectes hauran de presentar-se en els trenta dies següents a la publicació de la convocatòria en el BOP; l'arquitecte guanyador disposarà de quatre mesos per a finalitzar el projecte; posteriorment es licitaran les obres i, si tot es complix, al desembre podran començar els primers treballs de la Casa de la Música.

Per a presentar-se al concurs d'idees no s'admeten maquetes, només un dossier tècnic en el qual s'adjunten plànols, característiques del projecte i un pressupost.

''Haurem de valorar no sols la qualitat del projecte, sinó també la viabilitat i el cost econòmic'' -continua l'alcalde-, ''sense oblidar la millora que es puga introduir en els terminis d'execució, perquè la Casa de la Música ja és una necessitat per al treball diari de Santa Cecília''.

Juan Manuel Busto.

I és que des de la unificació dels distints centres i escoles musicals de la població, el passat any, en un únic col·lectiu, el Centre Musical i Instructiu Santa Cecília, este ha sigut l'interlocutor vàlid a l'hora de dissenyar el projecte de la futura Casa de la Música: s'han visitat altres poblacions, s'han establit criteris i prioritats i, finalment, s'ha optat per uns mínims que ha de reunir el nou edifici.

Uns mínims molt detallats, ja que en els 2.800 metres quadrats construïts cal situar cinc aules de formació general, cinc aules per a instruments, tres cabines d'estudi, un aula polivalent per a assajos, una biblioteca, un saló d'actes amb cinc-centes butaques i un escenari de 250 metres quadrats, camerinos, una àmplia cafeteria, despatxos i els corresponents servicis.

El projecte guanyador rebrà un premi de 20.000 euros que es descomptarà dels honoraris finals de l'arquitecte, tenint com a límit salarial 204.000 euros.

Juan Manuel Busto conclou afirmant que este nou edifici públic serà la seu habitual de les escoles de música, ja que en l'actualitat la Casa de Cultura s'ha quedat xicoteta per a tantes activitats com hi ha en marxa, ''però al disposar d'un saló d'actes més gran, no sols s'utilitzarà per als concerts de Santa Cecília, sinó també per a altres actes que convoquen una gran expectació, com determinades obres de teatre''.

Tota la documentació sobre la convocatòria es pot descarregar en la secció ''Es fa saber'' de la pàgina web municipal (www.puçol.nu). A més a més, els interessats poden consultar els dubtes a través d'e-mail en l'oficina de contractació municipal: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

27 Febrer 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres