Puçol celebra el 9 d'octubre amb major participació en els seus actes oficials

Mentres en el passeig de la Constitució firmaven llibres els autors locals i entabanava als més xicotets Llorenç el contacontes, en la porta de l'ajuntament se celebrava l'acte oficial del 9 d'octubre amb albaes, discurs de l'alcaldessa, mascletà i un actuació conjunta de danses, tabal i dolçaina que després ha recorregut el carrer Sant Joan, el passeig de la Constitució i l'avinguda València.

Al tall de les 12 del migdia ha començat l'acte oficial en la plaça Joan de Ribera, enfront de l'ajuntament. Han sigut els alumnes de l'Escola Municipal de Tabal i Dolçaina els encarregats d'obrir el simbòlic teló amb una peça musical.

A continuació, el Grup de Cant d'Estil de l'Horta ha cantat les primeres albaes de la jornada, en al·lusió a la festivitat que se celebra, en especial a Sant Donís.

L'alcaldessa Merche Sanchis ha sigut la tercera a intervindre, amb un discurs institucional centrat en el paper dels valencians en la vida actual i, en especial, en la recuperació econòmica del nostre país.

A continuació, el pirotècnic local Vicente Alcàsser Yoe ha llançat una breu però sorollosa mascletà en el pàrquing de l'ajuntament. A penes unes carcasses per a ressaltar l'Himne que acabaven de cantar els assistents a l'acte en la plaça enfront de l'ajuntament.

I a partir d'ací els protagonistes han sigut les danses i la música: l'Escola de Danses de Puçol, junt amb el Grup Xafanant de Paterna, el Grup l'Olivar d'Alaquàs i el Grup El Tossal de Llíria han sigut els encarregats de posar les danses; per la seua banda, els dos col·lectius locals d'albaes i talbal i dolçaina s'han ocupat de posar la música.

Junts han actuat inicialment en la plaça enfront de l'ajuntament i després han recorregut l'artèria principal del nucli urbà, amb el carrer Sant Joan en el nucli antic, el passeig de la Constitució (on han compartit actuació amb els escriptors locals i Llorenç el contacontes) i l'avinguda València, on ha finalitzat la seua exhibició.

Amb este nou format, que manté l'horari però canvia els actes i l'orde de realització, hem aconseguit més públic en la majoria d'ells, per la qual cosa és una fórmula que tindrem en compte per a futures edicions”, assegura Merche Sanchis. “El millor exemple del que s'ha dit és el passeig de la Constitució, on les danses pràcticament no tenien espai per la quantitat de públic que es concentrava, ja que, a més del que els anava acompanyant en la cercavila, estaven els veïns que havien assistit a disfrutar dels contes de Llorenç i els llibres dels autors de la població”.

Per a finalitzar els actes matinals, tots junts s'han dirigit al pàrquing de l'antiga estació de Renfe, on l'Agrupació de Penyes ha oferit un àgape als participants, a penes un aperitiu del que anava a oferir durant la vesprada: el Dia Mundial de la Tapa, amb l'entrega dels premis als guanyadors de la Ruta de la Tapa d'enguany.

Informa i fotos: Sabín

fotos face929-danzas-en-paseo-3

10 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres