Llorenç, el contacontes, deu anys sembrant en els xiquets de Puçol el plaer per la lectura, per les narracions orals, pels contes i per una història ben contada

Durant el matí del 9 d'octubre, en el passeig de la Constitució, per desé any consecutiu Llorenç Jiménez ha estat a Puçol per a obrir els ulls als xiquets sobre els llibres i la lectura. L'ha fet, com sempre, amb la seua vella maleta i un muntó d'idees, amb la imaginació i la improvisació, amb la sorpresa i la capacitat de fer-los participar.

És professor, d'Alfafar i sempre havia contat relats als seus alumnes. Fins en la Trobada d'Escoles en Valencià de 1992 va contar per primera vegada històries en públic. Li va agradar i va començar a fer-lo de forma habitual.

En 1995 el van cridar d'una biblioteca de Gandia. Volien que un dia a la setmana contara històries als alumnes xicotets. Va parlar amb el seu col·legi, va demanar permís i cada dimecres deixava les classes, acudia a reunir-se amb nous xiquets i més històries.

Va ser la primera vegada que em pagaven per contar contes”, recorda Llorenç Jiménez. “De fet al llarg del curs vam reunir cent mil pessetes, que vaig entregar al centre per a activitats de qualsevol tipus, a canvi dels permisos per a actuar. Allò em va obrir els ulls i em vaig demanar una llicència d'estudis per a investigar sobre els contes… Amb el temps em vaig fer autònom, va arribar el programa en Punt 2 i una agenda carregada d'actuacions, sobretot a l'abril i octubre”.

I en això continua: contant contes.

Enguany treballa per a l'Ajuntament de València, amb 32 biblioteques que organitzen sessions de forma periòdica i uns 60 xiquets per actuació. Encara que el seu major repte ha sigut precisament el 8 d'octubre, un dia abans de la seua cita anual a Puçol: “com a regal d'aniversari em van donar una actuació amb 400 xiquets i adults a Benicarló, una cosa que em va obligar a preparar a fons l'estructura de la sessió, perquè en general preferisc adaptar-me al públic, improvisar, deixar-me portar pels seus desitjos”.

Per primera vegada, el 9 d'octubre Llorenç el contacontes no ha actuat en la Casa de Cultura, sinó en el passeig de la Constitució, alhora que se celebrava l'acte institucional en l'ajuntament i la cercavila amb tabal, dolçaina i danses pel carrer Sant Joan...

Per primera vegada no hem pogut fer fotos durant la seua actuació, sinó uns minuts abans... encara que, com sempre, els xiquets i els pares que han acudit han disfrutat d'allò més.

Informa i fotos: Sabín

fotos face928-llorenc-contacontes-2

10 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres