Premis Vila de Puçol: 30 anys apostant per la cultura valenciana

El divendres 3 d'octubre, en la sala d'exposicions de la Casa de Cultura, es va celebrar l'entrega dels premis Vila de Puçol de pintura, literatura i poesia, alhora que s'inaugurava l'exposició de pintura amb una mostra dels participants enguany. El pintor David Pellicer, l'escriptor Josep Usó i el poeta Francesc Videl han sigut els guanyadors enguany.

El cap de setmana anterior al 9 d'octubre és la data triada des de fa anys per a presentar els guanyadors dels tres certàmens Vila de Puçol, que des de fa tres dècades premien el treball d'autors valencians en el camp de la pintura, la literatura i la poesia.

El certamen literari complix la seua 30a edició, enguany amb 16 novel·les presentades, i ho celebra amb el primer premi atorgat a Josep Usó i Mañanós, de Vila Real, per la seua obra l'any de l'herba sana. El jurat encarregat d'entregar-lo ha estat format pels escriptors Manel Alonso, Antonio Martínez i Albert Forment, la bibliotecària Rosa García, el regidor Julio Javier Lucia i el gerent de cultura José Mª García.

El mateix jurat també ha sigut l'encarregat de llegir els 26 textos inscrits en la 18a edició del Certamen de Poesia Josep Mª Ribelles, el primer premi de la qual ha sigut atorgat per unanimitat a l'obra Ciutat, dies insòlits, de Francesc Viadel Girbés, autor d'Algemesí.

Finalment, el jurat de la 29a edició del Concurs de Pintura Vila de Puçol ha estat format pels artistes Rubén Tortosa, Willy Ramos i Antonio Alcaraz, junt amb el regidor Julio Javier Lucia i el gerent José Mª García. Després de revisar les 74 participants en el concurs, ha atorgat el primer premi a Green ‘Acid' Hole, de David Pellicer García, de València.

Així mateix, el jurat ha atorgat tres mencions d'honor, a Miguel Hernández per Capital XVIII, a Mª José Pérez per Taller de Costura i a Gerardo Stübing per Naked Scheibe 4.

Tant el premi de literatura com el de poesia són editats en sengles llibres que es presenten en la setmana cultural entorn del Dia del Llibre, a finals d'abril. Per la seua banda, una selecció de 15 obres participants en el certamen de pintura, inclosa la guanyadora, s'exhibix en la sala d'exposicions de la Casa de Cultura totes les vesprades dels dies laborables, de 18 a 21 hores.

Exposició oberta fins al 31 d'octubre. Entrada gratuïta.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

fotos face

919-entrega-premios-3

08 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres