Dos concerts de Santa Cecília amb la música valenciana com a protagonista

El cor, l'orquestra de corda i l'orquestra simfònica de Santa Cecília van unir les seues forces per a celebrar el diumenge 5 d'octubre un concert en la Casa de Cultura, dins de la campanya Retrobem la nostra música de la Diputació de València. L'aposta per la música valenciana tindrà la seua continuïtat el 9 d'octubre amb un concert de la banda simfònica.

En a penes cinc dies, el Centre Musical i Instructiu (CMI) Santa Cecília de Puçol oferix dos concerts en la Casa de Cultura, amb la música i les arrels valencianes com a eix dels temes oferits: diumenge passat, 5 d'octubre, van ser el cor, l'orquestra de corda i l'orquestra simfònica els protagonistes; el dijous 9 d'octubre el protagonisme recau en la banda al complet.

La coral del CMI va obrir el torn d'actuacions del diumenge, en un concert que forma part de la campanya Retrobem la nostra música de la Diputació de València. Sota la direcció d'Alejandro Díaz, va interpretar tres obres de Vivaldi (Gratias agimus, Domine fili y Gloria) i l'Aleluya del mestre Comes.

Després d'un breu descans, va pujar a l'escenari l'orquestra de corda de Santa Cecília, que va interpretar el Minué y la Copla i Dansa, ambdós pertanyents a l'obra Davall el cell blau, de l'autor valencià Juan Martínez Báguena.

Sense abandonar l'escenari la corda, ni el director Javier Terol, es van unir vent i metalls per a formar l'orquestra simfònica i interpretar Majo, no mientas!, un bolero escrit per Josep M. Izquierdo Romeu, autor de Catarroja.

Este esforç del centre musical per recuperar les arrels valencianes es completa el dijous 9 d'octubre amb el tradicional concert de la banda simfònica, que oferix una àmplia selecció de peces valencianes a les 19 hores, en el saló d'actes de la Casa de Cultura.

Com sempre, entrada gratuïta fins a completar aforament.

Informa i fotos: Sabín

fotos facefotos facefotos face917-concierto-orquesta-sinfonica-1

 

 

07 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres