Tapes, rock, sopars, orquestra, circ i el Dia Mundial de la Tapa: les penyes seguixen fidels al seu esperit

Del 8 al 12 d'octubre, l'Agrupació de Penyes de Puçol celebra les seues festes anuals amb rock en directe, parc infantil, concurs d'all-i-oli, nit de torrà de carn, orquestra, circ i, per descomptat, l'entrega de premis de la Ruta de la Tapa Vila de Puçol… que anirà acompanyada per una degustació per als assistents, en el que ja hi ha danomenat el Dia Mundial de la Tapa.

Encara que a finals del segle passat l'Agrupació de Penyes va nàixer com un moviment centrat sobretot en el 7 de setembre, per a coordinar la multitud de col·lectius que acompanyaven la baixada de caixons, amb el temps les seues inquietuds han anat creixent: a l'entrega de premis durant uns anys i l'organització d'activitats culturals i lúdiques ha seguit, en este últim lustre, l'ascens de la Ruta de la Tapa.

Potser per això, hui en dia gran part de la seua programació té alguna cosa a veure amb la gastronomia.

El prestigi adquirit any rere any per la ruta durant en les festes de setembre té la seua continuïtat a l'octubre amb l'entrega de premis per als locals més votats, per als veïns que han participat i els ha tocat algun dels més de cent premis i per als locals que treballen en la promoció la ruta.

Tot això s'ha reunit enguany el 9 d'octubre, a partir de les 7 de la vesprada, en el que s'ha donat a anomenar Dia Mundial de la Tapa. Una jornada en què, per descomptat, no faltarà la degustació per a tots els assistents i una fi de festa amb música Remember… per a ajudar a abaixar el menjar.

Encara que no és l'única ocasió en què la música serà protagonista, de fet és, junt amb les degustacions gastronòmiques, la gran protagonista de les festes de l'Agrupació de Penyes.

El dimecres 8, a partir de les 23 hores, en el pàrquing de l'antiga estació de Renfe (com tots els actes de les penyes), nit de rock amb l'actuació del grup local Mox i Los Pataconas. El dijous 9 la ja esmentada nit Remember. I el divendres 10, després de la torrà de carn i embotit, actuació en directe de l'Orquestra Alabama.

Bona música i bona taula pareix l'esperit que presidix en estos últims anys les festes de les penyes: si el 9 toca anar de tapeig, la nit del 10 les reines són les brases: nit de torrà de carn i embotits, acompanyats d'un concurs d'all-i-oli per a anar obrint la gana. És l'única activitat no gratuïta: els 2 euros i la inscripció cal entregar-los prèviament en la Llenceria l'Encant o en l'antiga nau de Renfe.

Finalment, no cal oblidar els actes matinals per als més menuts, com el parc infantil del dia 9 o l'escola de circ del diumenge 12, on tots els que s'animen poden aprendre gratis a fer equilibris, acrobàcies i malabars.

Jocs per a xiquets; bona taula i bona música per als adults. Les penyes tenen molt clar quines són les seues prioritats. I es mantenen fidels a elles.

Informa: Sabín | Disseny cartells: Sento Pascual

899-programa-fiestas-agrupacion

07 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres