“M'esperaràs?”: 20 anys de cites puntuals amb Albena Teatre

El divendres 10 d'octubre arriba l'última obra d'Albena Teatre a la Casa de Cultura de Puçol. Des de que Carles Alberola i Toni Benavent van posar en marxa la seua companyia fa 20 anys, Albena Teatre no ha faltat ni un sol a la seua cita a Puçol, un lloc on Carles va posar en marxa l'Escola Municipal de Teatre fa més de dos dècades.

Es complixen 20 anys des que el Festival de Mislata es clausurava amb la primera obra d'Albena Teatre, un monòleg amb Carles Alberola sol en l'escenari titulat Currículum, escrit per Pasqual Alapont i Alberola i produït per Toni Benavent.

Ni Carles ni Toni eren nouvinguts, ambdós acumulaven anys d'experiència com a autor, actor i director, en el cas d'Alberola, i com a gestor i productor, en el cas de Benavent. La fusió dels seus cognoms va donar lloc a una marca que és un segell de qualitat no sols en els escenaris, també en els platós de televisió, ja que Albena ha sigut responsable de sèries com Autoindefinits, Maniàtics o Socarrats.

Any rere any, Carles ha anat escrivint, dirigint i interpretant obres amb un segell personal, sempre en companyia de Toni i amb un equip estable entre els que destaquen Marcos Orbegozo, Ximo Olcina, Techus Gómez o Virginia Cordero.

Per a celebrar els seus 20 anys, Albena no ha estrenat una obra, sinó dos.

Ficció és un retorn als orígens, un nou monòleg escrit per Carles i Pasqual, en el que reflexiona sobre la vida, els somnis, la creació, la realitat i, clar, el cine… perdó, la ficció volíem dir. Un text per a iniciats en el seu món personal, per a seguidors i gurmets de què va ser batejat com el Woody Allen de la Ribera a finals del segle passat.

El segon rebrot de l'aniversari és M'esperaràs?, un text que va guanyar en any passat el premi Ciutat d'Alzira, on Carles es rodeja de companys tan volguts com Alfred Picó, Rebeca Valls i Cristina García, per a construir una peça emotiva, on es conjuguen la tendresa amb el plor, el somriure contingut amb la carcallada oberta, l'amistat i el sexe, les parelles fidels i les reals, amb eixe solatge emotiu que Carles sap donar a tots els seus personatges.

M'esperaràs?, un emotiu espectacle que, fidel a la seua cita anual amb Puçol, arriba a la Casa de Cultura el divendres 10 d'octubre a la nit, en plena setmana cultural en defensa de la cultura valenciana… i com tots els treballs d'Albena, esta obra és un bon exemple d'eixa cultura.

Places limitades i venda anticipada d'entrades. No vos la perdeu.

Informa: Sabín | Disseny cartell: Albena Teatre | Fotos: Marisa Romero

884-albena-teatre-1

06 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres