Merche Sanchis: “La nostra aposta per la comunicació local és prioritàriament en valencià”

L'alcaldessa Merche Sanchis és la responsable directa del Departament de Comunicació municipal, on es gestionen tant les campanyes informatives com els distints mitjans de comunicació local: els llibres, la pàgina web, el periòdic Noticies de Puçol i les xarxes socials agrupades davall la marca És Puçol, la pàgina de Facebook, Twitter i YouTube. Globalment valencià i castellà tenen una presència semblant, encara que amb predomini de la llengua autòctona.

Els llibres que s'editen anualment des de l'ajuntament són en valencià: el de les festes patronals, el del 7 de setembre i el de Santa Marta. Enguany, a més, la publicació especial sobre Puçol en el segle XX, en col·laboració amb la Diputació de València, també és íntegrament en valencià.

Les campanyes publicitàries que es dissenyen des del Departament de Comunicació són totes en valencià, ja siguen cartells, pancartes, bàners, espots o qualsevol altre material promocional. Només quan una associació sol·licita específicament l'ús del castellà, es dissenya seguint les seues directrius.

Quant a la informació, totes les notícies i els continguts que es publiquen en la web municipal es dupliquen: tenim una web íntegrament en valencià i una altra en castellà.

El periòdic Noticies de Puçol publica aproximadament la mitat dels continguts en cada llengua. Quant a les xarxes socials, atés que no es poden duplicar, s'ha optat per assignar valencià a tots els continguts de Twitter i YouTube i castellà a tots els de Facebook.

Estem fent un esforç important perquè l'ús del valencià se situe per damunt del 50% en tota la nostra comunicació, ja que en el periòdic, la web i les xarxes socials compartixen una presència semblant, però tant la publicitat com els llibres es realitzen en valencià, el que suposa una aposta clara per la defensa de la nostra llengua”, explica Merche Sanchis.

Informa y fotos: Sabín

867-discurso-9-octubre-1

05 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres