Huit anys treballant pels gats a Puçol, cada vegada amb més suports entre els veïns

Vanessa Corbí i Catí Paterna van ser les encarregades de presentar el festival benèfic a favor de l'Associació Puçol d'Esterilitzacions Felines (APEF) i l'Alberg de Sam, un refugi per a gats malalts o en fase de recuperació. L'esdeveniment va comptar amb set actuacions gratuïtes, un mercat ambulant i un sorteig, la qual cosa va facilitar que es registrara una gran entrada el 20 de setembre en l'Espai Jove.

L'Associació Puçol d'Esterilitzacions Felines (APEF) és pionera en l'ajuda als gats i un model que seguixen altres pobles de l'entorn. Porta huit anys treballant pel control i cuidat dels felins, amb poc pressupost però moltes ganes, el que els porta cada any a organitzar activitats per a recaptar fons, com el festival musical del 20 de setembre en l'Espai Jove.

Sobre l'escenari van anar desfilant cantants valencianes molt jóvens, totes elles de forma desinteressada, com Laura Belencoso (que debutava amb públic), Inés Puché, Paula Pérez, Marta Puché, Anna Gómez (que va reunir els xiquets junt amb l'escenari per a oferir-los un contacontes), Vanessa Corbí i la més veterana de totes, Charo Giménez, una veu habitual de concursos i programes de ràdio.

Catí Paterna, secretària d'APEF, matisa que es dediquen a cuidar i protegir els gats d'acord amb la llei vigent des de 1994 a la Comunitat Valenciana: “Tenim un carnet que avala les colònies que tenim censades i que ens reconeix com a persones autoritzades per a esterilitzar, medicar i portar al veterinari als gats de la població”.

A més de controlar el creixement de les colònies de gats, APEF també s'ocupa de denunciar els casos de maltractaments cap als felins i realitzar un seguiment de la seua recuperació, per a la qual cosa compten amb les instal·lacions de l'Alberg de Sam, un centre en l'allotgen als gats malalts, ferits o que estan seguint un tractament de rehabilitació.

Una tasca eficaç que complix ja huit anys, amb una subvenció municipal de 1.300 euros, que a penes dóna per a esterilitzar part de les gates dels carrers, pel que la busca de fons també és una de les seues tasques habituals, encara que hui poden presumir de comptar amb molts suports entre els veïns, tant a l'hora de pujar-se a l'escenari com a l'hora d'aportar ajuda econòmica.

La labor que han desenrotllat en estos huit anys està servint de model per a poblacions com Sagunt o El Puig, en les que s'ha posat en marxa un control semblant de les colònies de felins.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

862-festival-benefico-2

03 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres