Amb l'asfaltat i la il•luminació de Felipe Sebastiá, un accés més segur i còmode a l'estació de Renfe

Des que ADIF va decidir tancar l'accés a l'estació de Renfe de Puçol per la zona est, els veïns del barri i el nucli antic han de donar una volta per a arribar a l'estació, però l'accés tampoc reunia les millors condicions de seguretat, per la qual cosa l'ajuntament hi ha asfaltat i il·luminarà eixe accés a través del carrer Felipe Sebastiá.

Fa un parell d'anys, ADIF (Administrador d'Infraestructures Ferroviàries) va decidir de forma unilateral tancar l'accés a l'estació de Renfe de Puçol des de la zona est, el que implica que els veïns del barri Sant Claudi i del nucli antic han de donar un àmplia volta per a accedir als trens de rodalia.

Des del primer moment l'ajuntament va pressionar perquè torne a obrir eixe accés, però la resposta d'ADIF sempre ha sigut la mateixa: és necessari que tots els viatgers entren per l'estació ja que ací estan situades les màquines d'autovenda de bitllets i els torns d'accés a les vies.

En un primer moment es va habilitar l'accés paral·lel a les vies del tren, però el derrocament de l'antiga factoria de Cointra va comportar un problema addicional: eixe accés a través del carrer Felipe Sebastiá es quedava sense asfaltar i sense il·luminació, perquè els fanals estaven adossats a l'edifici de la factoria.

Hem treballat en tot moment en dos línies: d'una banda, continuem pressionant a ADIF perquè òbriga l'accés este, per a la qual cosa han d'instal·lar màquines de venda de bitllets i torns; d'un altre, hem millorat les condicions d'accés pel carrer Felipe Sebastiá”, explica la regidora d'hisenda, Paz Carceller. “Durant el mes de setembre ja s'ha asfaltat el carrer, a l'octubre es pintarà la senyalització, i al novembre s'instal·laran els nous fanals tipus led, amb la qual cosa estarà finalitzat un accés més segur a l'estació”.

L'asfaltat del carrer Felipe Sebastiá va ser una de les millores que l'empresa Pavasal va aportar quan es va adjudicar l'obra d'asfaltat de l'avinguda València, junt amb la instal·lació d'il·luminació tipus led en la dita avinguda i fins a la carretera de Barcelona, a fi d'obtindre un millor rendiment energètic.

Dels 13.000 € que ha suposat  esta obra, Pavasal aporta a 5.000 euros i l'ajuntament 8.000. Este projecte ja estava inclòs en el pressupost municipal per a enguany, donada la reivindicació d'un ampli sector de veïns que utilitza els trens de rodalia. També està prevista la senyalització amb pintura viària i la il·luminació de l'accés a l'estació de Renfe. Es preveu que estes obres finalitzen al mes de novembre.

Amb estes millores s'atenen les peticions dels veïns quant a la seguretat del trajecte a peu fins a l'estació, encara que continuem treballant amb ADIF perquè instal·le els equips necessaris i òbriga l'accés que va tancar al seu dia”, finalitza la regidora.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

885-asfaltado-3

01 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres