Ara és més fàcil i més segur accedir als comerços i centres educatius de la carretera de Barcelona

Durant el matí del dimarts 30 de setembre es van posar en marxa els semàfors que regulen el pas de vianants en la N-340, coneguda com l'antiga carretera de Barcelona, per a facilitar l'accés a la zona de servicis La Murta i al col·legi Caxton College. El pas de vianants i la regulació del trànsit eren reivindicacions històriques dels comerços i del col·legi.

L'antiga carretera de Barcelona, N-340, en la seua entrada nord al nucli urbà, compta amb una rotonda que distribuïx el trànsit cap a la zona de servicis (situada a l'oest del nucli urbà) i cap a la zona industrial i educativa (situada a l'est), però l'accés per als vianants era un poc més complicat, perquè no hi havia semàfors que obligaren a parar als cotxes.

Des del 30 de setembre els semàfors estan en marxa i tant l'accés als comerços i indústries com l'entrada i eixida d'alumnes del col·legi Caxton College són més segurs. A la posada en marxa d'este servici van assistir l'alcaldessa Merche Sanchis, la regidora Paz Carceller, l'arquitecte tècnic municipal Toni Sesé i representants de Caxton College, la Policia Local i Argotek, l'empresa encarregada de les obres.

En principi, el semàfor està sempre en verd per als vehicles i només quan els vianants polsen la crida obtenen el pas durant 20 segons”, explica Gonzalo Collía, responsable d'Argotek, l'empresa que s'ha ocupat del projecte. “En els moments de màxima afluència de vianants, com l'eixida del col·legi, els torns són de 50 segons per a vehicles i 20 per a vianants, per la qual cosa no es produïxen retencions prolongades de vehicles, però es garantix la seguretat dels vianants”.

A més dels semàfors en ambdós sentits, l'actuació s'ha completat amb el pas zebra en els quatre vials, el rebaix de les voreres per a eliminar barreres arquitectòniques i la creació d'un altre pas zebra junt amb la rotonda, este segon pas per a accedir a la zona industrial, però sense semàfors.

Amb esta actuació es posa fi a un problema de seguretat, tant d'escolars menors d'edat com de veïns que acudixen a peu als comerços i indústries de la zona nord del nucli urbà.

Informa i fotos: Sabín

fotos face 

908-inauguracion-semaforos-2

01 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres