Ismael Ortiz complix un any al capdavant de la parròquia dels Sants Joans

Per al rector Ismael Ortiz, la data del 29 de setembre sempre anirà unida en la memòria a la seua arribada a Puçol en 2013. Ha complit ja el seu primer any i la celebració va coincidir (i coincidirà sempre) amb la missa en honor a Sant Miquel, per la qual cosa els veïns del carrer que van acudir a l'homilia van participar de dos celebracions simultànies.

A partir d'ara ja se'm pot exigir més, que conega millor cada cosa, perquè ja no és una cosa nova per a mi”, afirmava Ismael Ortiz durant la missa de Sant Miquel. “Però també jo puc exigir-vos més, perquè també sé com funciona cada festa, cada celebració, cada acte”.

Després de cinc dies amb el carrer adornat amb plantes, el bou de cartó Miguelito, sopars populars, xocolate, jocs tradicionals recuperats i la processó amb la imatge restaurada de Sant Miquel pel carrer que porta el seu nom, els veïns es van congregar el dilluns en la parròquia dels Sants Joans per a l'últim acte religiós: la missa en honor al seu patró.

La sorpresa per a la majoria va ser comprovar que Ismael també es dirigia a ells per a parlar-los d'una altra celebració: el seu primer aniversari en la parròquia de Puçol. Potser per això les seues paraules van ser més emotives, amb un significat addicional, encara que, com sempre, Ismael va saber trobar eixe punt d'unió de la simbologia cristiana amb el dia a dia dels veïns, per a acostar la religió a la gent de poble, a la vida quotidiana, potser el gran objectiu que s'ha marcat des del primer moment.

Sant Miquel està sobre el dimoni, xafant-lo, en esta imatge restaurada que ha recorregut el carrer estos dies”, explicava abaixant de l'altar per a estar més prop dels seus feligresos. “Eixe símbol el que ens vol dir és que hem de ser valents i apartar-nos de tot el que no és bo, acabar amb el pitjor de la nostra vida, xafar el dimoni i acostar-nos al camí del bé”.

I així, amb explicacions senzilles i fàcils d'entendre, Ismael continua amb eixa tasca d'integració de l'església en el dia a dia del poble, una cosa que li ha portat en este primer any a disfrutar de multitud de festes en companyia dels veïns, als campaments amb els júniors, a compartir amb altres parròquies i a una immersió a fons en totes les tradicions locals, incloses les taurines, ja que Ismael va ser el sacerdot que es va acostar a l'embolades de Sant Joan per a encendre les boles del bou.

Com ell mateix assegurava en l'església: ja sap com funciona cada festa, cada celebració, cada acte. Ara les exigències poden ser majors.

Informa i fotos: Sabín

909-misa-sant-miquel-2

01 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres