Cursos i tallers per a dones (i hòmens) que volen reenganxar-se a la vida

Ja està en marxa l'àmplia programació trimestral de cursos i tallers del Programa de la Dona: teatre, maneig del mòbil, ritmes, globoflexia i pintura de cares són algunes de les propostes gratuïtes que ja estan en marxa per a totes les veïnes que busquen la seua inserció social i laboral o, més senzillament, disfrutar aprenent.

El dijous 11 de setembre es presentava en la Casa de Cultura la programació que es van a impartir de setembre a desembre a través del Programa de la Dona. Cursos i tallers gratuïts, oberts a totes les persones que desitgen participar només d'inscriure's prèviament en l'Àrea de Benestar Social (situada en l'antiga estació de Renfe) i pensats per a millorar la seua vida diària i, en el cas dels més amplis, també per a afavorir la inserció laboral de l'alumnat.

El Programa de la Dona impartix tres tipus de tallers: els cursos-café, d'un dia, destinats a millorar la relació i l'autoestima de les participants; els cursos específics, que oferixen una formació complementària per al dia a dia; i els cursos professionals, que es prolonguen al llarg d'uns quants mesos i que permeten millorar el currículum per a adquirir un lloc de treball.

En este trimestre ja tenim diversos específics, com el de maneig del mòbil, el de globoflexia o el de cuidat de la imatge personal”, explica la regidora de la dona, Eloísa Rosa Martínez. “A més, estem preparant un curs professional teoricopràctic centrat en cafeteria i cambrera de pis, que comença a l'octubre i les pràctiques es realitzaran en comerços de Puçol”.

El Programa de la Dona va nàixer amb l'objectiu d'oferir suport a aquelles dones que en el seu moment havien renunciat al seu treball o inclús els seus estudis per a atendre tasques familiars, normalment els seus fills o inclús familiars dependents. Amb els anys, el projecte ha anat creixent i apostant no sols per la integració laboral, sinó també per activitats lúdiques que permeten també una inserció social, un reingrés en la vida quotidiana de la població, amb assistència a xarrades, tallers, visites, festes…

Bon exemple d'això és el taller de teatre, que va començar l'any passat com un desafiament de cara a la Setmana de la Dona i, després de l'èxit que va obtindre aquella obra en la Casa de Cultura, ja hem començat un nou taller que tindrà dos actuacions enguany: una el 25 de novembre, el Dia Contra la Violència de Gènere, i una altra entorn del 8 d'octubre, el Dia Internacional de la Dona”, finalitza la regidora.

Una doble tasca, social i laboral que no es limita només a veïnes, ja que els cursos també estan oberts a hòmens i ja hi ha algun inscrit no sols en teatre, sinó en la resta de propostes en marxa: el taller de ritmes i moviment, el curs de globoflexia i pintura de cares, el taller per a aprendre a manejar totes les possibilitats del mòbil, el curs de primers auxilis i emergències domèstiques, el taller de cuidat personal i els cursos de cambrera de pis, cafeteria i paqueteria.

Es van pensar per a dones, però també poden participar hòmens. Aspiren a inserir laboralment, però també a disfrutar el dia a dia. Són, en definitiva, una porta oberta per a reenganxar-se a la vida. I són gratuïts. Vine a disfrutar amb nosaltres.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

fotos facefotos facefotos face900-cursos-mujer-1

 

01 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres