Sant Miquel: solidaritat, camaraderia, humilitat… i Miguelito

Probablement un dels secrets de l'èxit de les festes en el carrer Sant Miquel està que cada un aporta el que sap fer: des de preparar xocolate a restaurar l'anda, tot per tal de potenciar la festa, el carrer, el veïnat. Tot fet amb humilitat, acostant el muscle, obrint-se a la resta de veïns… i, per descomptat, també estan la cavalcada i Miguelito.

Que un carrer organitze la seua pròpia festa sona un poc estrany. Menys quan es constata que eixa festa data del segle XIX i que alguns dels seus puntals sorgixen de l'adaptació a la realitat: en la postguerra es va substituir el bou al carrer per un bou de cartó, ja que no hi havia diners, només fam; hui, eixe bou, Miguelito, és una de les estreles de la festa.

Però eixa adaptació implica més exemples.

Enguany, un grup de veïns s'ha ocupat de la restauració de l'anda amb la imatge de Sant Miquel: tots han aportat la seua ajuda venent loteria, però, a més, Emilio, Lola, Carmina, Bienve i Mari Carmen han aportat el seu esforç, perquè de forma altruista han sigut els encarregats de la pintura, les fustes i totes les tasques de la restauració. El rector Ismael Ortiz va ser l'encarregat de la benedicció el divendres 26 de setembre.

També Carmen Espinosa s'ha sumat a la festa amb el que millor sap fer: el 29 de setembre, dia de Sant Miquel, ha muntat una perruqueria en el carrer i, amb ajuda de Sandra, es dediquen a tallar el cabell i eixugar a tots aquells que s'animen per menys de deu euros... diners destinats a ajudar a Cáritas. Mai un tall de cabell va tindre tant de valor afegit.

I, junt amb sopars en el carrer, jocs infantils recuperats de la memòria dels nostres iaios, missa, traca correguda i l'imprescindible xocolate, han conformat una programació humil, però de gran èxit entre els veïns.

Encara que si cal parlar d'un acte que convoca públic i participants, eixe és sens dubte la cavalcada que tanca les festes: una llarga serp multicolor que recorre el carrer dalt i baix, inundant al veïnat de solidaritat, camaraderia, alegria de viure… i, naturalment, confeti.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro i Sabín

fotos facefotos facefotos facefotos face

906-sant-miquel-3

01 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres