Dissabte 26 de setembre, revisió de les caixes-niu per a ocells insectívoros en La Costera

Amb motiu de la II Setmana Europea de la Custòdia del Territori, el dissabte 26 de setembre, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord arranca la temporada 2014-2015 de voluntariats a La Costera de Puçol amb una activitat per a tota la família: la revisió de les caixes-niu per a ocells insectívors que els ecologistes col·locaren en 2011 en este paratge natural municipal de la Serra Calderona.

Com en anys anteriors, a més a més de revisar les caixes-niu, els voluntaris col·locaran nous refugis per a aus en esta muntanyeta, que està baix la custòdia del territori d’AE-Agró.

Esta activitat, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, té com a objectiu facilitar la nidificació de ferrerolets (Parus caeruleus) i totestius (Parus major) a La Costera, però també la de primaveres (Parus ater) i capellanets (Parus cristatus), per a incrementar així la biodiversitat d’este paratge natural i controlar possibles plagues d’insectes, com per exemple la del cuc del pi (Thaumetopoea pityocampa). 

Precisament, durant l’activitat del pròxim dissabte comptarem amb la presència d’un agent mediambiental de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient que ens explicarà com detectar la posta d’ous del cuc del pi i ens informarà també sobre una nova plaga que està afectant als pins del País Valencià: el Tomicus piniperda.

A més a més de col·laborar en la conservació de la fauna i flora del paratge natural municipal de Puçol, els participants en este voluntariat podran gaudir de les dues exposicions del nostre company i fotògraf Rafa Pardo, que actualment estan instal·lades a l’Aula Natura de La Costera: Les Aus de La Costera i Els Artròpodes de La Costera.

El punt de trobada per als voluntaris serà l’oficina de Correus de Puçol (Avinguda Corts Valencianes, 1), a les 10 hores, on ens repartirem en cotxes per a pujar a La Costera. Per a més informació, podeu telefonar al 691 077 424 o al 679 908 238.

T’esperem!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ

Informa: Miguel Crespo |Disseny cartell: Sento Pascual

27 Setembre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres