Els senderistes inauguren la temporada amb tres joies de l'Alt Maestrat: El Rivet, Torre Monfort i Sant Cristófol

Després del parèntesi estiuenc, diumenge passat 14 de setembre el Grup de Senderisme Puçol va reprendre les seues eixides quinzenals per a recórrer a peu paisatges emblemàtics de la Comunitat Valenciana. El seu primer viatge ha sigut a l'Alt Maestrat, per a disfrutar de paratge natural El Rivet, la masia Torre Monfort i l'ermita de Sant Cristófol. Ens ho conta Paco Ramírez, coordinador del grup.

Hem tornat este diumenge a recórrer sendes i camins amb renovades il·lusions. Per a esta primera ruta hem triat l'Alt Maestrat, concretament la població de Benasal, nucli urbà que vam prendre com a punt d'inici, des d'on part l'itinerari proposat que va constar de tres circuits.

El Paratge Natural Municipal El Rivet, el qual vam travessar en un parell d'ocasions, on la perspectiva de l'anada res té a veure amb la tornada, perquè cada replec del paratge mereix una assossegada pausa per a contemplar la diversitat de la flora i, sobretot, els monumentals roures centenaris que, com a autèntics sentinelles, vetlen i donen recer a la fauna que allí alberguen estos venerables arbores.

El nostre segon objectiu, la masia Torre Monfort, és una peculiar construcció de vivenda fortificada que consta d'un torrassa emmerletada, evocant records medievals. Una vegada en la masia i després de la foto de rigor, vam reprendre el nostre recorregut, rodejant el turó pròxim, transitant per sendes i assagadors entre bancals d'avellaners i boscos de carrasques, ací el terreny se “humanitza” més i s'aguaiten masies amb explotació ramadera, predominant el bestiar vaquí que pastura tranquil·lament al nostre pas.

L'escenari muntés que vam recorrer ens descobrix el nostre tercer i últim objectiu, l'ermita de Sant Cristófol, un privilegiat mirador que se situa a 1.100 metres, des d'on es contempla un panorama de 360 graus i des del qual vam divisar la tempestat que des d'Ares del Maestrat s'acostava apressada cap a nosaltres, la qual ens va fer avivar més el pas cap al nostre punt d'inici, sense detindre'ns a penes en la Font d'En Segures, on no sols s'ha d'admirar la font sinó també beure les seues aigües, idònies especialment per a tractar la litiasi renal.

La pròxima ruta ens veiem a Chulilla, serà una ruta amb aventura.

+ Info: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Informa i fotos: Paco Ramírez | Coordinador Grup de Senderisme Puçol

fotos face

839-senderistas-en-rivet-4

 

18 Setembre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres