El Barrio, 22 anys de festejos populars i taurins oberts a tots els públics

Del 19 al 27 de setembre, El Barrio celebra les seues festes populars i taurines en les que el dissabte es destina als bous i el divendres a activitats populars, com una cavalcada, un sopar, jocs infantils i xocolatada. Tots els actes són gratuïts excepte el sopar popular, a la que cal inscriure's fins al dia 18 i pagar 5 euros.

Sempre hem tractat de realitzar unes festes, taurines i populars, a l'altura del barri de Sant Claudi i, com no podia ser de cap altra manera, del poble de Puçol”, explica Alfonso Ávila, president de la penya. “Una cosa que no seria possible sense l'ajuda dels abonats, els col·laboradors publicitaris, l'ajuntament i els catorze membres de la penya que treballen contínuament perquè tot funcione”.

Encara que reconeixen que el panorama és complicat en els últims anys, sobretot de cara a trobar suport econòmic, sí que és cert que compten cada vegada més amb l'esforç de veïns que tiren una mà perquè les festes seguisquen avant… i ja van 22 anys oferint actes per a tots els públics.

Un afany de compartir i estendre la participació que s'entén millor al comprovar que cada una de les embolades es realitza en una zona distinta, perquè tots els veïns puguen disfrutar del tradicional bou embolat.

La programació d'enguany inclou:

Divendres, 19 de setembre:

19.30: Cavalcada de disfresses pels carrers del barri.

21.30: Sopar popular en la plaça del País Valencià i discomòbil.

Dissabte, 20 de setembre:

17.30: Desencaixonada de dos bous de Jandilla i vaquetes de Jaume Bosch El Saliner.

24.00: Embolades en distints pilars del barri.

Divendres, 26 de setembre:

17.30: Jocs infantils i xocolatada, junt amb el mercat municipal.

Dissabte, 27 de setembre:

17.30: Desencaixonada de dos bous de José Luis Pereda i vaquetes de Fernando Machancoses.

24.00: Embolades en distints pilars del Barri.

Lògicament, per a participar en els bous només cal acostar-se a la vesprada o a la nit”, recorda el president. “Per a la cavalcada basta de presentar-se mitja hora abans en la plaça, on repartirem confeti i llepolies. I per al sopar popular donem dos tiquets als abonats, per la seua col·laboració en les festes, i si algú més desitja inscriure's ha de pagar 5 euros en la papereria Casa Amparo fins al dijous 18 a les 20.30 hores”.

Això sí, tant els abonats com la resta de veïns han d'inscriure's per a poder reservar les taules i les cadires necessàries… encara que tinguen dos invitacions pel seu abonament anual.

És dur, som catorze persones en la penya per a programar els actes taurins i els populars, per això animem a qualsevol que vullga recolzar les festes del barri a què s'inscriga i ens tire una mà”, finalitza Alfonso. "A mes, invitem tots els veïns a acostar-se i disfrutar de les nostres festes i, per descomptat, desitgem que els festejos taurins es desenrotllen amb tranquil·litat i sense cap contratemps”.

Informa i fotos: Sabín 

836-cabalgata-barrio-2

18 Setembre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres