El vídeo sobre les denúncies de robatoris en els camps agrícoles es va presentar en públic divendres passat 12, en l'assemblea anual de Copuzol sobre els fons operatius

El divendres 12 de setembre, en el saló d'actes de la cooperativa Copuzol, es va celebrar l'assemblea anual de socis per a realitzar un balanç dels fons operatius, acte que va servir a més per a presentar en públic l'espot de sensibilització sobre la necessitat denunciar els robatoris en els camps agrícoles, fruit de la cooperació entre l'ajuntament, la cooperativa, diversos cossos de seguretat i entitats agrícoles.

La campanya del 062 és un recordatori de la importància de denunciar els robatoris, tant si un descobrix que s'estan produint en eixe mateix moment com si ja s'han consumat. El 062 és el telèfon de la Guàrdia Civil destinat a atendre este tipus de denúncies d'agricultors i per a promocionar el seu ús es va plantejar a principis d'any realitzar una espot a nivell local.

En l'espot han col·laborat, a més de la Guàrdia Civil, la Policia Local, l'associació ASVAT, l'Associació de Llauradors de Puçol, la cooperativa Copuzol i el Departament de Comunicació de l'Ajuntament de Puçol, que ha posat els mitjans tècnics per a la seua realització.

Va ser durant la visita al quarter de la Guàrdia Civil del nou subdelegat del Govern, Juan Carlos Valderrama, el passat 13 d'agost, quan es va parlar de la necessiteu treballs de col·laboració d'esta índole i de la importància de la seua difusió per a conscienciar els agricultors.

És un vídeo que estem utilitzant en les xarrades i en els cursos que impartim en els consells agraris de València i Castelló”, explica el tinent de la Guàrdia Civil Agustín Zafra, coordinador del vídeo amb el Departament de Comunicació municipal. “És una bona ferramenta perquè en dos minuts ens permet explicar i il·lustrar els agricultors com actuar, la qual cosa ajuda a conscienciar-los de la necessitat denunciar”.

Des de llavors, Copuzol ha plantejat la projecció del vídeo com a part de totes les seues activitats formatives i de sensibilització. La projecció en l'assemblea anual de socis va ser la primera, però el dijous 18 tornarà a projectar-se, a les 19 hores, en la jornada tècnica sobre Noves tècniques del cultiu del caqui, una xarrada oberta a tots els veïns que comptarà amb la presència de Marià Aguilar (president de Copuzol), Santos Fernández (president de la Fundació Cajamar València) i Emilio Mataix (tècnic especialista del M.A. Llutxent).

Informa: Sabín | Disseny cartell: Fundació Copuzol | Fotos: Sergio Maestro

15 Setembre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres