La Setmana de l'Alzheimer inclou xarrades, concerts, exposicions… i una carrera familiar

Un any més, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Camp de Morvedre i Puçol (AFACAM) organitza una sèrie d'actes entorn del 19 de setembre, dia en què se celebra la lluita contra esta malaltia. Enguany les activitats se celebren del 15 al 23 de setembre a Sagunt, Puçol i el Port de Sagunt.

A Sagunt, Puçol i els pobles del Camp de Morvedre hi ha una associació que ajuda als malalts d'Alzheimer i als familiars que els cuiden, AFACAM, que compta amb una unitat de respir orientada precisament a atendre els malalts mentres els familiars poden atendre altres facetes de la seua pròpia vida o, senzillament, descansar. A més, per a poder portar als malalts a la unitat, situada a Sagunt, compten amb un vehicle adaptat a este tipus de malalts.

Però el manteniment de les seues activitats no és tasca fàcil, sobretot quan pensem en la multitud tasques i personal que comporta atendre els malalts d'Alzheimer, d'ací que gran part del treball de la junta directiva d'AFACAM s'oriente cada any a acudir a institucions públiques (ajuntaments, diputacions…) per a buscar el suport econòmic que permeta mantindre els servicis en marxa i inclús augmentar l'ajuda als familiars.

Una d'eixes reunions va ser la celebrada el 21 de maig amb l'alcaldessa Merche Sanchis i la regidor de tercera edat Eloísa Rosa Martínez, en l'Ajuntament de Puçol, on la directiva d'AFACAM va proposar fórmules per a obtindre fons: un festival musical al juny i una setmana cultural al setembre ja són un fet, encara que no es descarten en el futur noves activitats de conscienciació.

Conscienciació, una paraula clau, perquè és també fonamental que la societat s'implique.

I este és el gran objectiu de la Setmana de l'Alzheimer, que els veïns de la comarca del Camp de Morvedre i Puçol coneguen quines activitats oferix esta associació i com poden contribuir a la seua supervivència… perquè un mai sap quan tindrà algú en la seua família a qui afecte esta malaltia.

Una entrevista en radio i un curs sobre suport vital bàsic, dirigit als familiars de malalts d'Alzheimer, ambdós el dilluns 15, formen el primer escaló d'una programació que pretén conscienciar la societat en general de la pesada càrrega que suposa per als familiars assumir directament l'cuidado d'una persona que no pot valdre's per si mateixa.

El dimarts 16, com ja és habitual, membres d'AFACAM munten una mesa informativa en el mercat del carrer del Cid a Puçol. Un lloc idoni per a arreplegar informació impresa o, el que és més important, preguntar directament a les persones que ja treballen amb malalts d'Alzheimer.

Des del 16 al 23 de setembre, els actes es multipliquen: torneig de pàdel, taller de risoterapia, xarrades, sessions de contes, la projecció d'un curtmetratge… activitats que giren entorn de l'acte central, que se celebra anualment el dia 19 a les 12 hores: la lectura d'un manifest i la solta de globus verd, tot això en el Centre Cívic del Port de Sagunt.

Com a novetat, enguany se celebra la Marxa familiar nocturna, una experiència que aprofita el boom de les carreres populars perquè tots puguem participar d'una forma senzilla: per 3 euros t'inscrius en una marxa de 4,5 quilòmetres, el dia 19 a les 20.30 hores

És hora de moure's per a lluitar contra l'Alzheimer, perquè ningú està exempt d'esta amenaça.

Informa: Sabín | Disseny cartell: AFACAM

15 Setembre 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres