“Encierro” mostra el camí per a les futures edicions de la Setmana de Cine Taurí

Mentres les penyes taurines celebren els seus actes abans de l'estiu i el concurs de foto taurina comença a arribar altes cotes de participació, rescatem esta reflexió del regidor d'assumptes taurins sobre la IX Setmana de Cine Taurí celebrada en l'Espai Jove, un altre dels esdeveniments habituals que conformen Puçol, cultura de bou, enguany, a més, amb un notable èxit de públic.

En estes últimes edicions de la recuperada Setmana de Cine Taurí, la rutina dels mateixos rostres assistents, any rere any, va fer aguaitar algun xicotet dubte amb vista a l'èxit de futures edicions del cicle.

Estos temors no eren infundats, ja que es trobava a faltar gent jove que, junt amb el grup d'incondicionals habituals, injectara als organitzadors una bona dosi de moral i optimisme que dissiparen la més lleugera ombra de desànim que en algun moment poguera aparéixer.

Esta novena edició és la que ha propiciat eixa desitjada unió entre el grup de nostàlgics del nostre passat cinèfil-taurí i la saba nova, gent jove i no tan jove, que ha assistit per primera vegada a l'esdeveniment i del que es porta una grata impressió, atrevint-se inclús algun d'ells a suggerir possibles títols amb vista a la programació del desé aniversari de la setmana de cine.

No volem dir amb això que hàgem hagut de col·locar el popular cartell de “No hi ha bitllets” en les tres sessions, però sí que després de ho vist en la primera de les projeccions, amb una gran afluència de públic per al documental titulat Encierro (centrat en tot el que succeïx en els sanfermins de Pamplona), no seria desgavellat en un futur alternar pel·lícules recents amb els clàssics de tota la vida.

Sempre amb entrada gratuïta, a les 9 de la nit per al sopar d'aixelleta i una hora després per a la presentació i projecció, les altres dos pel·licules han sigut enguany clàssics espanyols del gènere com a Tarde de toros i El Litri y su sombra.

Són estos clàssics els que van animar a un grup de romàntics, allà per l'any 2006, a recuperar del baül dels records i retrocedir, de manera simbòlica, a mitjan segle passat quan, esta vegada sí, calia colgar el cartell de “No hi ha bitllets” nit darrere de nit en la sala on es projectava el cicle de cine taurí, l'enyorada Terrassa d'Estiu.

I és el cine actual el que porta als més jóvens a l'Espai Jove.

Així que en la X Setmana de Cine Taurí Vila de Puçol caldrà apostar per les dos fórmules, és una efemèride que no cal deixar passar per a continuar consolidant la programació anual de Puçol, cultura de bou.

Informa: Salvador Almenara | Fotos: Sabín

545-cine-taurino-1

26 Juliol 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres