Des del mes de juliol, els plens de l'Ajuntament de Puçol ja es poden veure a través d'Internet

La secció Plens de la pàgina web municipal incorpora des del 9 de juliol una nova secció: a més de l'edicte, l'acta (una vegada transcrita) i les opinions dels grups polítics municipals, ara inclou el vídeo amb la gravació integra del ple, per a poder mantindre's al dia de l'actualitat política local des de casa.

El canal municipal de YouTube, titulat És Puçol, on ja estan disponibles els vídeos que el Departament de Comunicació ha realitzat per a la nova pàgina web de turisme, incorpora des de juliol els plens municipals.

Després de les proves tècniques i triar el format més adequat per a poder pujar vídeos de llarga duració, el ple del 30 de juny del 2014 ha sigut l'encarregat d'inaugurar este nou servici municipal. Durant els pròxims mesos, el canal anirà incorporant els plens municipals per orde cronològic invers, és a dir, des de maig del 2014 cap arrere en el temps.

Portàvem temps treballant amb la idea de pujar els plens a Internet perquè tots els veïns pogueren seguir-los, però emmagatzemar vídeos de quatre hores creava problemes en el servidor de la pàgina web municipal, per la qual cosa vam haver-hi d'orientar les proves cap a YouTube, un mitjà que arriba a tots encara que també té algunes restriccions quant a duracions i característiques tècniques”, explica l'alcaldessa Merche Sanchis. “Però ja hem començat amb l'últim ple celebrat fins hui, el del 30 de juny, i ara és qüestió d'anar pujant cada setmana un o dos plens, una vegada hagen sigut digitalitzats i preparats per a pujar-los. Creiem que és una bona notícia per a tots els veïns”.

El pla de treball contempla digitalitzar els plens arxivats en cintes de vídeo i en DVDs, i anar pujant cada setmana un o dos plens al canal És Puçol de YouTube. Per a facilitar la seua localització, des de la secció Plens de la pàgina web municipal (www.puçol.es) s'incorporarà l'enllaç “vídeo” a cada un dels plens ja disponibles, sempre seguint l'orde cronològic cap arrere.

La publicació dels vídeos dels plens és un pas més dins de l'objectiu que s'ha marcat des del Departament de Comunicació des que Merche és la responsable directa de l'àrea: “Vam començar el passat any amb la recuperació de les fotos de l'arxiu municipal amb la sèrie Puçol XXI; enguany, gràcies a la Diputació, hem posat en marxa el llibre de Puçol en el segle XX, i ara comencem a publicar els vídeos dels plens municipals”, finalitza l'alcaldessa. “Globalment pensem que és una important tasca de recuperació de la nostra història i de la gestió municipal”.

Perquè siga més fàcil localitzar els plens, cada vegada que es publique un no sols es podrà accedir des de la secció Plens de la pàgina web municipal i en el canal És Puçol de YouTube, sinó que també hi haurà un enllaç en el Facebook municipal És Puçol.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

video

697-plenos-internet-1

13 Juliol 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres