Nou vigilants en la platja de Puçol amb un sol objectiu: salvar-nos la vida

El lloc de salvament i socorrisme de la platja de Puçol està operatiu tots els dies de l'estiu de 10:30 fins a les 19:30 hores per a les possibles urgències que puguen sofrir els banyistes. El cos de socorristes compta amb un total de nou persones entre setmana i caps de setmana.

Mario Rández, el coordinador de salvament i socorrisme, ens comenta que el dia laboral comença quan el patró decidix fer la volta de reconeixement amb una moto aquàtica. Al costat dels socorristes de torre, el patró ha de donar el vistiplau que tot funcione amb normalitat per a garantir la seguretat dels banyistes.

La platja de Puçol conta amb quatre torres de vigilància. En cada torre es troba un salvavides fix, i en terra es troben dos socorristes de ruta, que es dediquen a vigilar mentre passegen per les distintes platges amb orientació sud i nord. “Els socorristes estan un màxim de 50 minuts en cada torre perquè esta és la millor forma de treball”, argumenta el coordinador. El grup de salvament conta amb una moto d'aigua, una barca, una pick up i un quad per a desplaçar-se.

La base central de salvament se situa en la Plaça Rosa del Vents i allí es troba també l'ambulància per a possibles urgències. Els salvavides també s'encarreguen de la platja sostenible amb una persona fixa durant tot el dia. Esta platja és la destinada a les persones amb discapacitat i dependència. És una zona adaptada amb cadires amfibi, bany, dutxes pròpies, etc.

La labor dels socorristes en esta època de l'any és molt valuosa, ens protegixen de les possibles amenaces o accidents que puguen haver-hi. Per això, hem de tindre una actitud respectuosa i fer cas a les indicacions que creguen convenients, ja que al cap i a la fi “només” ens salven la vida.

Informa: Sara Moreno | Fotos: Sabín

fotos face 

684-socorristas-playa-2

09 Juliol 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres