Utilitza cendrers d'usar i tirar, és la nostra responsabilitat mantindre la platja neta

La Diputació de València i l'Ajuntament de Puçol han posat en marxa una campanya de sensibilització sobre l'ús de cendrers d'usar i tirar en l'arena. Si vas a la platja, millor no fumes; però si no aconseguixes resistir, recorda: arreplega un cendrer de paper en qualsevol dels cinc dispensaris distribuïts en els accessos del passeig marítim a l'arena i quan finalitzes deposita-ho en els contenidors de reciclatge. Per una platja sostenible.

Ens trobem a l'estiu, una època de l'any on la majoria de la població passa el seu temps en la platja disfrutant del sol i de les vacances, però hem de ser respectuosos amb tot el món, i evitar deixar residus en l'arena.

La majoria dels residus trobats solen ser de grandària xicoteta, com a burilles, xiclets... i són difícils d'arreplegar per les màquines de neteja.

A més, les burilles són molt contaminants estant compostes per diversos elements tòxics i solen acabar en els sediments del mar. Inclús estos residus s'han arribat a trobar en l'estómac de certs animals marins al confondre'ls amb menjar i engolir-se'ls.

Per a evitar este tipus de situacions la Diputació de València col·labora amb l'Ajuntament de Puçol per a dur a terme els mesos de juliol i agost un projecte de distribució gratuïta de cendrers a través d'uns dispensaris situats en diversos punts d'accés a la platja, per a fer més còmoda la seua adquisició. En total la platja de Puçol comptarà amb cinc dispensaris distribuïts en els punts clau del passeig marítim.

Estos cendrers estan fabricats amb material ecològic i gràcies a la seua estructura s'introduïxen fàcilment en l'arena, facilitant d'esta manera la seua arreplegada per a tirar-los en la paperera o contenidor.

Amb este projecte se espera una gran col·laboració i sensibilització de la població amb el medi ambient,  i ser conscients que som agents actius del desenrotllament sostenible, i és responsabilitat de tots mantindre la nostra platja neta.

 Informa: Diana Verdejo | Fotos: Sabín

685-ceniceros-playa-2

 

07 Juliol 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres