L'ajuntament es rejovenix a l'estiu amb els becaris de “La Dipu te Beca”

L'Ajuntament de Puçol, un estiu més aposta pels més jóvens amb la iniciativa La Dipu te Beca. Enguany, com es ve repetint uns quants, han oferit 60 beques mensuals i en total hi ha un número de 32 becats. Esta beca està destinada tant per a universitaris com per a estudiants de formació professional.

“És una oportunitat per a deprendre del que has estudiat i damunt són pràctiques remunerades. En general, els companys i treballadors de l'ajuntament són amables i t'ajuden si necessites alguna cosa” comenta Judit Rubio, becada en l'àrea de festes.

Gustavo Mestre, encarregat de l'àrea de Personal ens comenta que el Tourist Info és l'àmbit que arreplega més becats perquè és on més personal es necessita. Durant la setmana hi ha quatre persones per al matí i la vesprada, i el cap de setmana hi ha dos persones només al matí. En la platja, i com a novetat, també es troba una becada en el Centre de Salut on s'encarrega de la secretaria. 

Universitaris i estudiants de formació professional compartixen les tasques en les distintes àrees municipals. L'estudiant d'Enginyeria industrial Ángel Torres no descarta treballar en un futur en l'àmbit públic i aclarix que estes pràctiques estan complint les seues expectatives. La majoria d'estudiants de formació professional estan en l'àrea d'Administració i Finances, per la qual cosa es veu reduït el nombre d'estudiants universitaris de carreres relacionades amb l'economia.

D'altra banda, tenim els becaris que estan a l'aire lliure. En el poliesportiu estan els estudiants d'educació física, treball social o magisteri. Estos becaris realitzen activitats de tota classe; des d'activitats en la piscina amb xiquets amb discapacitat fins a tirar una mà en el menjador social que enguany s'ha posat en marxa gràcies a l'Ajuntament de Puçol. Estos estudiants, al costat dels del Centre de Dia de Menors Martínez Coll s'encarreguen d'assumptes socials.

Estes pràctiques és una forma de conéixer l'administració i saber el que és el treball. Des de fora es veu una cosa però des de dins és una altra cosa” informa Mestre. L'àrea de Personal insistix que les places van en funció de la població i que el nombre de les beques no ha variat en els últims anys.

Sens dubte, les pràctiques t'aporten tot el que no t'oferixen les classes teòriques de la universitat. És una oportunitat per a replantejar-te en què t'agradaria especialitzar-te en un futur pròxim, i potser, a treballar en una institució pública. I per als que treballen en l'ajuntament és una manera de vore a la competència jovençà amb moltes ganes de treballar i innovar.

Informa: Sara Moreno  | Fotos: Diana Verdejo

fotos face

696-dipu-te-beca1

07 Juliol 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres