Opinió del PSOE del ple del 26 de maig: “Recuperar la justícia social i laboral”

Esta és l'opinió del PSOE del ple de maig, titulada Recuperar la justícia social i laboral.Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Enmig del maremàgnum de notícies sobre noves formacions polítiques, convulsions reials i altres elements de canvi de primera plana en el terreny de l'opinió pública, no podem oblidar que els ciutadans de peu continuen pensant i què hi ha del meu?... I el el nostre és el que ja s'ha convertit en quotidià i té poques perspectives de canvi immediat: ens referim a la desocupació, a la desigual distribució dels diners públics i a altres qüestions d'interés social que es van portar a Ple el passat 26 de maig en el nostre consistori.

El Grup Municipal Socialista va presentar una moció sol·licitant al Govern el canvi en la seua política de reducció de l'ocupació pública després de comprovar com s'ha produït una caiguda del 87% en les administracions locals valencianes, la qual cosa suposa una reducció de mils ocupacions anuals de mitja en este sector.

El nivell d'ocupació públic estable cau dràsticament i seguixen sense reposar-se les vacants per mitjà dels procediments selectius oportuns; si a açò li sumem la creixent privatització de servicis, obtenim un procés de destrucció d'ocupació que no encaixa en la visió “optimista” que el PP intenta transmetre sobre els bons resultats de les seues polítiques i molt menys amb la gran mentida de la creació de 7000 noves ocupacions diàries que els fa pressuposar que estan “en la bona direcció”.

Declaracions com esta suposen un insult a la intel·ligència de tots els espanyols, inclosa la seua i l'única cosa que aconseguixen és generar desconfiança en la seua capacitat de fer.

I què dir de l'ajuda a la inserció laboral dels discapacitats? El PP de Puçol es jacta d'haver contribuït a la creació d'ocupació d'este sector desfavorit, quan la seua única aportació va ser la cessió d'un local municipal a petició dels interessats per a posar en marxa la societat que van crear els familiars dels propis treballadors. Ja no es pot actuar amb més cinisme.

En la mateixa línia de prepotència política se situa el desigual repartiment dels diners públics. El PP de Puçol es manté en el romanç de la “falta de pressupost” per a atendre a totes les necessitats.En açò també falten a la veritat, però a més oculten que la distribució dels diners de tots els contribuents respon a criteris d'interessos polítics i no de justícia social. No pot entendre's d'una altra manera la retallada en ajudes a cooperació i  desenrotllament les xifres del qual s'han vist tan disminuïdes que ratllen el terreny del ridícul donades les necessitats del moment.

I encara que sone a reiteratiu, no ens queda més remei que remetre'ns a la desorbitada quantitat que reben les urbanitzacions, fruit del pacte de govern del PP amb Pavalur. I ho mencionem novament perquè contrasta descaradament un repartiment desigual per mitjà del qual reben més els que més tenen.

Apel·lem una vegada més a la sensatesa i a l'equilibri  per a reprendre les regnes de la justícia social.

Una opinió del Grup Municipal Socialista

01 Juliol 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres