Puçol renova el seu compromís amb el poble sahrauí amb la firma de dos convenis anuals

L'Ajuntament de Puçol renova els seus convenis anuals amb l'Associació per a la Solidaritat amb el Món (ASOM) i amb la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí (FASPS), ambdós destinats a millorar les condicions de vida dels refugiats sahrauís i les activitats de cooperació, com les Vacances en pau.

El dimecres 25 de juny es reunien Sara León (presidenta d'ASOM) i Lola Claramunt (presidenta de la FASPS) amb la regidora Eloísa Rosa Martínez, el tècnic de benestar José Luis García Nadal i l'alcaldessa Merche Sanchis, per a la firma d'un nou conveni anual amb ambdós entitats.

L'acord entre l'ajuntament i ASOM va destinat a tasques de sensibilització, a la millora de les condicions dels campaments de refugiats sahrauís en mitat del desert i al suport a projectes d'acolliment temporal de xiquets sahrauís en famílies valencianes, per a la qual cosa Puçol aporta 6.000 euros.

Enguany la Comunitat Valenciana acollirà 160 xiquets sahrauís amb este projecte, dels quals 5 s'allotgen amb famílies de Puçol”, explica Sara León. “L'arribada d'estos xiquets que participen enguany en el programa Vacacions en pau està prevista per a la matinada del 2 al 3 de juliol”.

A més, ASOM organitza altres activitats de sensibilització i ajuda al poble sahrauí, entre les que destaca el Torneig de futbol 7 Solidari amb el Sàhara, el sorteig del qual es realitza el dijous 26, a les 19.30 hores, en l'Espai Social La Barraca, i els partits comencen el dilluns 30 en el camp municipal José Claramunt.

Per la seua banda, el conveni amb la Federació d'associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrui permet tant als monitors, com a l'organització del projecte Vacances en pau utilitzar gratuïtament les instal·lacions de l'antic Centre d'Acollida d'Immigrants, com a seu de la trobada durant els mesos de juliol i agost.

Puçol continua recolzant la causa del poble sahrauí amb fets, no sols amb paraules.

Informa i fotos: Sabín

644-firma-convenios-saharauis-3

01 Juliol 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres