Estos són els 30 alumnes que este estiu aprendran becats en el Caxton College

Estos són els 30 alumnes que este estiu aprendran becats en el Caxton College

 

Becaris de l'estiu de 2001.

Un estiu més, el prestigiós col·legi britànic de Puçol, Caxton College, oferix trenta beques d'estiu destinades a alumnes de col·legis públics de la població amb un bon nivell d'anglés i una situació econòmica que difícilment permetria a estos xics i xiques pagar els preus dels cursos.

''Oferir beques a través de l'Ajuntament als alumnes dels col·legis públics va sorgir perquè moltes vegades pensem que per a ajudar cal dirigir-se al tercer món, quan al nostre voltant hi ha moltes possibilitats de tirar una mà, sobretot als veïns del teu poble''.

Així resumix Amparo Gil, la directora del Caxton College la labor que este col·legi realitza des de mitjans de la dècada dels noranta. Al llarg del curs, una trentena de becaris té la possibilitat d'estudiar anglés en les sessions dels dissabtes de matí. A més, a l'estiu una altra trentena, esta vegada d'alumnes molt jóvens, pot passar un mes aprenent mentres es divertixen.

''Al principi molts pensaven que els cursos d'estiu en el Caxton només servien per a repassar l'anglés impartit durant tot l'any'' -indica la regidora d'Educació, Dolores Sánchez-, ''no obstant no és així, es realitza un aprenentatge des del més elemental. L'experiència està sent tan satisfactòria que ja hi ha alumnes becaris que han repetit d'un estiu a un altre. I per descomptat, per a nosaltres és una gran satisfacció tindre un col·legi d'esta entitat en la població i que, a més, les relacions siguen tan bones''.

Paraules d'elogi de la regidora que es corresponen amb les de la directora del col·legi. Amparo Gil confessa que, com a empresa privada que són, han de vetlar per la bona salut econòmica del centre, ''però el nostre afany no és només de lucre. Dins de les nostres activitats hi ha coses que podem fer per a ajudar als xics del nostre entorn i les fem. A més, no podem tindre queixes d'ells, perquè aprofiten el temps a la perfecció, sens dubte el treball previ de selecció està permetent que les beques servisquen per a motivar encara més els alumnes que vénen en el seu aprenentatge de l'anglés''.

La iniciativa del Caxton College no sols ha sigut molt ben acollida per l'Ajuntament i els alumnes dels col·legis públics, sinó que ja ha creat escola: des de l'any passat també l'American School of València oferix beques a alumnes de la població i hi ha la possibilitat que este mateix estiu s'incorpore a l'oferta de beques una acadèmia de la població.

Després de les sol·licituds efectuades pels alumnes i l'estudi, tant de la seua situació acadèmica com a familiar, per part de l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament, esta és la llista d'alumnes becats per al present estiu en el Caxton College.

Alumnes becats en el mes de juliol:

1. Almenara Cebrian, Meritxell

2. Alonso Santos, Arnau

3. Ballester Escobar, Aitor

4. Bosch Ros, Natalia

5. Caballer Juan, Sergio

6. Escamilla Mingol, Vicente

7. Fernandez Sánchez, Daniel

 

8. Gallego Llopis, Josep

9. Giner Faubell, Víctor

10. Lucas Garcia, Carmen

11. Lucas García, Cristina

12. Martín Mellado, Mª Dolores

13. Pia Oliver, Roberto

14. Piñol Ruiz, Carlos

15. Vela Fort, Ivan

11 Juny 2003
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres