El 25 de maig, el Grup de Senderisme Puçol va estar en el coll Roig i el castell de Castro

La serra d'Espadà, oferix multitud de possibilitats excursionistes en la muntés província de Castelló. Per molt que transitem pels seus innumerables sendes abalisades, sempre trobarem racons desconeguts i sendes de ferradura que es conserven afortunadament amb el seu empedrat original.

La ruta seleccionada per a esta ocasió recorre ancestrals sendes muleres, amb l'al·licient que es pot admirar dos fites importants, el castell de Castro i la gelera homònima amb la seua peculiar construcció.

El Grup de Senderisme va partir des de la localitat d'Alfondeguilla en busca de la senda abalisada PR V-138 que unix les localitats d'Eslida per un ramal i Chóvar amb un altre, encara que les marques es perden sense arribar.

Aprofitant el traçat abalisat fins al coll Roig, junt amb la paleta de senyalització, partix un senda amb unes marques blaves, que ens torna a Alfondeguilla pel barranc d'Eslida.

Durant l'itinerari podem observar densos boscos de pins i sureres que encara seguixen en explotació, amb els seus troncs desproveïts de l'embolcall, el suro.

Gràcies a esta indústria s'han mantingut estes sendes de ferradura per les quals transiten cada dia senderistes, recorrent cada replec d'este parc natural, sens dubte tot una gaudida.

Com a colofó de la ruta ens vam endinsar en el llit del barranc en el seu tram final que arriba a la població, travessant frondosos túnels de canyís, aproximant-nos a un paratge boscós i petri de roca arenosa, on apareix en l'estretor un xicotet aqüeducte amb arcada de mig punt, on vam aprofitar per a realitzar alguna foto.

La pròxima ruta ens veiem a Gestalgar, serà una ruta fluvial.

+ Info: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Informa: Paco Ramírez | Coordinador Grup de Senderisme Puçol

fotos face

520-senderistas-coll-roig-1

28 Maig 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres