Gonzalo Alcácer: “Si el xicotet comerç desapareix, el barri i el poble es moren”

L'Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol (ACEP) ja compta amb 110 comerços, dels quals podrem veure una àmplia representació en les 54 carpes de la fira Puçol DeMostra que enguany se celebra el 7 i 8 de juny i comptarà amb sortejos cada hora. Enguany els comerços tiren la casa per la finestra, només faltes tu per a convertir-lo en un esdeveniment inoblidable.

―És 2014 l'any de l'arrancada definitiva de la fira?

El camí que vam iniciar el passat any l'anem a continuar, però potenciant allò que va funcionar: se celebra en l'avinguda Mancomunitat, tot entre el dissabte al matí i el diumenge nit, amb més expositors, més activitats d'oci, més sortejos i un premi gros final de 2.000 euros que se sorteja el diumenge a les 8 de la vesprada, com a tancament de la fira.

―També ACEP està creixent al mateix temps que la fira.

En a penes un any hem passat de 80 associats als 110 que tenim en l'actualitat, d'ells hi haurà 36 exposant en la fira, junt amb distintes associacions i col·lectius locals que se sumen a la festa, com la plataforma Pásalo, l'Associació de Discapacitats o Aspanion. En total tenim 54 carpes enguany, per la qual cosa l'avinguda estarà plena.

―Com ho estarà també la programació del 7 i 8 de juny.

Volem que els veïns es passegen per la fira perquè sempre hi ha alguna cosa nvaou que veure o un concurs nou en què participar… i de pas que comproven que a Puçol tenim de tot i als mateixos preus que qualsevol centre comercial, encara que més prop i amb un millor servici, perquè te l'oferix el teu veí. D'ací que hàgem programat moltes activitats per als peques: jocs unflables, pintacares, manualitats, tallers…

―I també per als majors?

El dissabte, a més de la visita inaugural als estands, tenim la presentació de la Ruta de la Tapa, l'exhibició de zumba i cardio jump, la desfilada de joies i moda a càrrec de diversos dels nostres associats i, ja a la nit, el concert d'Enric i Mes. El diumenge tenim karate, dansa del ventre, exhibició de spinning, el camió dels servicis d'emergències i la clausura, a més de sortejos cada hora amb regals dels expositors i el gran sorteig final de 2.000 euros.

―Com es poden guanyar els 2.000 euros?

Cada vegada que compres en un dels 110 comerços d'ACEP et donen un tiquet, l'omplis amb les teues dades i el tens de depositar durant la fira en l'urna que tenim en la carpa d'ACEP. Quants més tiquets, més possibilitats de guanyar el premi.

―I per a participar en els sortejos que hi ha cada hora?

Cada una de les 54 carpes de la fira té tiquets per a repartir entre els que les visiten, encara que només siga per a informar-se. Acudixes a la fira, visites carpes, omplis els tiquets i els deposites en la segona urna de la carpa d'ACEP. Cada hora farem un sorteig que anunciarem prèviament per megafonia, perquè tots puguen seguir-lo en directe. Només per visitar les carpes i depositar els tiquets entres en tots els sortejos que hi ha cada hora: més fàcil, impossible.

―La fira és el colofó o només un pas més?

L'associació està organitzant actes contínuament. Vam començar al gener amb el sorteig de nadal, després el del Dia del Pare al març, el del Dia de la Mare al maig, la fira al juny, per a l'estiu tenim previstes novetats en la Targeta ON, després de les festes de setembre muntarem noves campanyes i, per descomptat, despedirem l'any amb una activitat nadalenca. L'important és recordar contínuament als veïns que estem ací al costat. La fira, no cap dubte, és un pas més.

―Teniu previst un altre tipus de col·laboracions?

En la fira tindrem dos persones de pràctiques dins del Programa de la Dona i en estius tindrem més alumnes de pràctiques en els nostres comerços. És un primer acord, però volem potenciar eixe tipus de col·laboracions amb altres institucions. Som xicotets, però som molts i estem oberts a tot tipus de projectes

―És difícil lluitar contra les grans superfícies?

La que acabe de dir: som el xicotet i mitjà comerç, però som la base de l'ocupació valenciana. Este mes de maig hem tingut una reunió amb el conseller Máximo Buch i ens va confirmar un dada: el 20% de les ocupacions a la Comunitat Valenciana els generen les grans superfícies i el 80% els creen les pimes. Per això cal recolzar al xicotet comerç local: si el xicotet comerç desapareix, el barri es mor i a la llarga el poble sencer es mor. Ajuda'ns i t'ajudaràs: compra a Puçol, el teu centre comercial.

Informa i fotos: Sabín | Disseny cartell: Sento Pascual

513-entrevista-gonzalo-4

26 Maig 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres