Rover Portella es proclama campió mundial de lluita xinesa a Roma

El cap de setmana del 17 i 18 de maig es va celebrar en el pavelló d'Ariccia, a Roma, el Campionat del món de Shuai Jiao (lluita xinesa) modalitat molt estesa pel món, però que ací a Espanya està poc difosa, ja que només es practica a Castelló, Barcelona, Madrid i el País Basc. Allí va estar el nostre veí Rover Portella i va tornar com a campió del món.

Este campionat de Roma va ser organitzat per l'Associació Xina Mundial i per la Federació Europea de Shuai Jiao .

Van participar atletes de 25 països i després de dos dies de combats ininterromputs els integrants de l'equip espanyol Rover Portella Lorenzo i David Anuska es van proclamar campions del món, cada un en la seua categoria: Rover en menys de 82 quilos i David en súper pesat, és a dir, més de 115 quilos de pes. 

Després de passar uns mesos a Londres, on va poder practicar distintes tècniques, Rover Portella, el judoca de Puçol que ha sigut campió autonòmic en totes les categories inferiors i que ha format part de la Selecció Espanyola de judo, va començar a practicar el Shuai Jiao en el Club Lung tau de Castelló, junt amb el mestre Rafael Julian,  que ha sigut precisament qui li ha triat per a acudir al mundial de Roma junt amb els altres integrants del club.

Esta associació entre dos grans gimnasos, el Club Esportiu Olímpic de Puçol i el Club Lung Tau de Castelló, ha sigut de vital importància per a obtindre estos importants resultats, en un art marcial poc conegut a Espanya: el Shuai Jiao, una modalitat del kung Fu que consistix a projectar a l'oponent.

En essència és una base molt pareguda a la del judo, però amb regles totalment distintes i amb orígens diferents, ja que el judo és de Japó i el Shuai Jiao de Xina”, explica Rover Portella.

La llegenda de Rover en les arts marcials continua creixent.

Informa: Charo Lorenzo Ferrer | Fotos: Rover Portella

522-rover-en-roma-1

26 Maig 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres