La Milotxa continua impartint una assignatura que no figura en el currículum: la solidaritat

El dimarts 20 de maig es va celebrar la 16a edició del Mercat ambulant per la solidaritat que organitza el col·legi públic La Milotxa. Durant dos mesos, tots els alumnes de 3, 4 i 5 anys, junt amb els seus professors, han col·laborat en la creació de materials i, durant eixe matí, les mares es van ocupar de vendre-ho “tot a un euro”.

Fa dos mesos, els 260 alumnes i 20 professors del col·legi públic d'educació infantil La Milotxa van començar a treballar en uns tallers pràctics per a una assignatura que no figura en la programació oficial, però que ells porten 16 anys impartint: la solidaritat.

Intentem que tots els alumnes visquen experiències que els enriquisquen, per això celebrem el Dia de l'Arbre, el Dia del Llibre, els Carnestoltes, les Falles, la Pasqua i també el Mercat per la Solidaritat, que vam començar fa setze anys a celebrar-lo al gener, però últimament l'hem traslladat a maig perquè fa millor temps i vénen més pares a comprar-ho tot a un euro”, explica Pedro Gómez, el director del col·legi.

No és l'únic canvi que han introduït: durant les primeres quinze edicions la recaptació es destinava a projectes amb ONGs que treballen en tot el món, sobretot Àfrica i Àsia, però enguany, donada la situació que travessa nostre país, la mira s'ha posat en organitzacions més pròximes.

La recaptació íntegra va destinada en esta ocasió a dos associacions que treballen a la Comunitat Valenciana”, continua el director. “D'una banda, Aspanion, que ajuda als xiquets malalts de càncer i als seus familiars; d'un altre, Aldees Infantils i els seus projectes d'ajuda per als més menuts en la nostra comunitat”.

Potser no siga una gran quantitat de diners, però segur que servirà per a tirar una mà. Del que no hi ha dubte és que amb esta experiència els alumnes, professors i pares del col·legi públic La Milotxa aprenen a mirar el món d'una altra forma i comprenen que hi ha algunes situacions en l'important no és la grandària, sinó el gest.

 Una bella forma d'impartir una assignatura que no figura en el currículum: la solidaritat.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face

503-mercadillo-milotxa-2

25 Maig 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres