Finalitza el curs oficial de monitors: després de les pràctiques rebran la titulació oficial de l'IVAJ

Durant la vesprada de dimarts 20 de maig ha finalitzat la formació teòrica dels 22 jóvens que han participat en el curs oficial de monitors de temps lliure impartit per l'Escola d'Animadors Juvenils EAJEF i homologat per l'Institut Valencià de la Joventut. El curs és un projecte impulsat per la Regidoria de Joventut per a facilitar la formació a jóvens amb possibilitats de treball en el camp de l'animació.

Des de març, els alumnes han estat assistint dos vesprades a la setmana a l'Espai Jove i ara tenen un període de dos anys per a realitzar les 100 hores de pràctiques i aconseguir així el títol... encara que la majoria d'ells ja han contactat amb distintes entitats i projectes per a realitzar-les este estiu, entre elles ADIS i l'Escola d'estiu que organitza l'ajuntament.

En l'última sessió han estat presentes l'alcaldessa Merche Sanchis i el regidor José Mª Esteve, junt amb Arturo Palacios (director pedagògic de l'escola) i Alberto Cerdán (director del curs), junts han realitzat un balanç d'este curs en què els alumnes es mostren en general satisfets pel nivell obtingut i, en especial, perquè han aconseguit formar un grup d'amics entre els futurs monitors.

Un curs magnífic, però ha faltat contactar amb més llocs a Puçol perquè realitzàrem les pràctiques, pel que hi hem hagut de buscar-les nosaltres”, assegura Anna, una de les alumnes. “Hem aprés molt”, confirma Natalia. “A més, hem format un bon grup d'amics”, finalitza Marina.

Un curs que els ha preparat per a la vida laboral i que tindrà el seu “examen final” este cap de setmana, 24 i 25 de maig, en l'alberg d'Alborache, on els 22 alumnes participaran en un mòdul de campisme, a què se sumaran les 20 hores onlinei les 100 hores de pràctiques, que poden realitzar al llarg dels pròxims dos anys amb qualsevol col·lectiu que treballe amb xiquets i jóvens”, explica Alberto Cerdán, qui es mostra especialment satisfet amb un dada: “no hi ha hagut baixes durant el curs, excepte algun que ha trobat treball en estos mesos”.

Arturo Palacios destaca el canvi que s'està produint en el terreny de l'animació juvenil, ja que ara “els que es presenten a estos cursos no són només monitors que volen ampliar el seu currículum, sinó jóvens i adults que estan en desocupació i que veuen en este camp una eixida laboral, per la qual cosa els continguts són més variats”.

Un canvi de què també és conscient José Mª Esteve, una persona molt vinculada als júniors, qui recorda que abans per a anar a un campament “no feien falta títols i ara són imprescindibles, sobretot en algunes comunitats autònomes que no autoritzen acampades sense monitors titulats”.

Informa i fotos: Sabín

 fotos face

504-curso-monitores-1

22 Maig 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres