Article d'UPiD del mes d'abril: “Ens interessa Europa?”

Este és el text d'Unió Progrés i Democràcia del mes d'abril, titulat Ens interessa Europa? El ple del 26 de març del 2012 va modificar el Reglament de Mitjans de Comunicació Local, aprovat en 2008, per a permetre la publicació d'un article mensual en la web municipal als partits polítics que es van presentar a les eleccions municipals i no van aconseguir representació en l'ajuntament.

 Esta pregunta l'estem veient formulada en nombrosos articles, en tertúlies polítiques, debats, fòrums i conferències de tota índole, en uns casos a favor i en altres en contra de la Unió Europea.

En UPiD ens hem manifestat clara i rotundament europeistes, posicionats enfront d'eixe euroescepticisme que pareix guanyar adeptes entre una ciutadania que no veu amb claredat per a què servix esta unió, que té una enorme burocràcia, amb uns eurodiputats que manen poc i cobren molt, amb uns personatges (la troica i companyia) que no s'han sotmés a les urnes, però tenen potestat per a obligar governs democràtics a sotmetre's a uns designis que irremissiblement van en contra del ciutadà mitjà.

Sí, és cert que l'euroescepticisme té raons sobrades per a desconfiar d'una política europea que ens pareix llunyana i quasi aliena per al comú del ciutadà europeu. Però este escepticisme ha de combatre's amb més Europa, amb més unió, amb institucions més democràtiques, amb menys burocràcia i major transparència. Eixe és el camí que s'ha de seguir, i quasi que podríem dir que no hi ha un altre. Tornar als localismes, a particularismes i a les fronteres és tornar cap a un passat que no té cabuda en un món cada vegada més globalitzat i amb interessos comuns.

Encara que ens parega que poc ens afecta el que a Brussel·les o Estrasburg es decidisca, res hi ha més allunyat de la realitat, ens afecta i molt. Més del 70% de les lleis i normes que ens afecten sorgixen del Parlament Europeu. Les polítiques agrícoles i pesqueres són enterament en l'àmbit de la unió. El Banc Central Europeu és el que fixa la política monetària per damunt dels estats i així podríem enumerar un llarguíssim etcètera de qüestions que es definixen en el Parlament Europeu que per afectar-nos ens han d'interessar.

En la pròxima legislatura el parlament europeu assumirà més competències i legislar sobre més camps que en anteriors legislatures, amb la qual cosa l'interés hi hauria de ser major. És per això que hem de ser conscients de la importància que té el votar en les pròximes eleccions i que siga un parlament dels ciutadans i no dels mercaders.

UPiD vol estar en eixe parlament de i per als ciutadans.

Un article d'Unió Progrés i Democràcia

22 Maig 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres