Festeres en la passarel•la de moda, una aposta per innovar que no ha aconseguit l'eco esperat

Per a buscar fons amb què completar el pressupost per a enguany, dissabte passat 10 de maig les festeres van realitzar una passarel·la de moda en l'Espai Jove, lluint models del dissenyador valencià Carlos Haro. Una experiència innovadora a què només van respondre els més acostats. Recaptar fons no van recaptar, encara que això sí, van disfrutar tant que estan disposades a repetir.

El dissenyador Carlos Haro va contactar fa un temps amb el Departament de Festes de l'ajuntament per a col·laborar en alguna activitat amb els festers o els fallers. Els festers buscaven una idea nova per a un esdeveniment que, per 5 euros l'entrada, els permetera recaptar fons amb què engreixar un pressupost de festes que cada any decreix un poc.

Que un i altres coincidiren era qüestió de trobar una idea vàlida per a ambdós. I eixa idea va ser la desfilada de moda que es va celebrar el dissabte 10 de maig en l'Espai Jove: els festers s'ocupaven de la barra, la taquilla i acomodar el públic. Les festeres de lluir els models d'alta costura.

Per a tots era la primera vegada que s'embarcaven en un esdeveniment d'este tipus, lluny dels habituals sopars, discomòbils i festes per a jóvens. Potser per això esperaven que el públic responguera a la novetat.

Però el públic no va respondre.

Cada vegada hi ha menys diners, el pressupost disminuïx cada any i si busquem iniciatives noves i els veïns no col·laboren és difícil tirar endavant una programació decent”, es lamenta Aitor Ballester, el cap dels festers d'enguany.

Van col·laborar només els més pròxims: familiars i amics. Gent disposada a tirar una mà sempre, però no són suficients perquè el pressupost cresca, pel que ara els festers tornen al dubte inicial: repetir actes de tots els anys per a recaptar o buscar alternatives noves?

El problema és que el temps s'acaba. Les festes se celebren a principis de setembre i, al marge de cartons i fórmules tradicionals de recaptar fons, queda poc de temps per a inventar idees que completen el pressupost.

A pesar de tot, el treball amb el dissenyador d'Aldaia ha sigut divertit. Les festeres han disfrutat i per a elles l'experiència ha merescut la pena.

Ens ho vam passar molt bé, estem disposades a repetir l'experiència quan faça falta”, assegura Carla Alpuente, una de les festeres reconvertida en model per un dia. “Sabíem que algunes veïnes el tenien com a dissenyador, així que vam decidir contactar amb Carlos Haro. Vam fer una primera prova en la que ens va provar vestits i va prendre mesures. En la segona ja ens vam provar els vestits que ens havia adjudicat a cada una, encara que, això sí, a penes 24 hores abans de la desfilada”.

I és que els últims dies van ser un poc afaenats per a les festeres. El divendres al matí, la prova final i els ajustos; a la vesprada, a muntar palets i moqueta, amb l'ajuda dels festers, naturalment.

I el dissabte, l'estrena.

Des de les 3 de la vesprada tancades en l'Espai Jove amb el pentinat, el maquillatge i els trages. Del pentinat es va ocupar un dels festers, José Parralejo. El maquillatge va estar a càrrec del campió nacional de maquillatge en 2011, Jesús Sáez, un reconegut expert en nóvies i falleres. La posada al punt dels trages, amb alguna martingala d'última hora tirant mà d'agulles, obra de Carlos Haro.

I tot l'altre quedava en mans dels festers.

Un espectacle original, visualment atractiu, del que tots els que van assistir parlen meravelles, encara que eixos tots eren molt pocs… potser en una futura edició aconseguisca complir amb el seu gran objectiu: recaptar fons per a la programació de festes.

Veurem si hi ha una segona vegada.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

fotos face fotos face 

466-carla-alpuente-2

16 Maig 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres