Púrpura Pansa estrena en Silleda la “Jazz Suite” del jove compositor gallec Antón Alcalde

Espectacular concert el que vam poder disfrutar el passat 19 d'abril a les 21 hores en l'Auditori Semana Verde de  Silleda (Galícia). El quartet de saxòfons Púrpura Pansa va interpretar la Jazz Suite del compositor Antón Alcalde acompanyat per la Banda Municipal de Silleda, emmarcat en el XXI Festival de Bandes de la mateixa agrupació.

Púrpura Pansa és un quartet compost per Manuel Alejandro Romero (saxòfon soprano), Juan Luis Gozálvez (saxòfon alt), Jordi Fuster (saxòfon tenor) i Javier Teruel (saxòfon baríton), encara que en el concert vam poder escoltar Manuel tocant el saxòfon alt, ja que l'obra està escrita per a dos alts.

Manuel i Javier són naturals de Puçol i es van formar en l'escola de Centre Musical i Instructiu Santa Cecília on a més continuen hui en dia tant participant en concerts com organitzant-los, perquè Javier és el director de l'orquestra del CMI.

L'obra amb què ens van delectar, la Jazz Suite, va ser una estrena absoluta, dedicada expressament a Púrpura Pansa. Antón Alcalde, el compositor de Rianxo, és una jove promesa, amb només 21 anys pot afirmar-se que és un dels més importants creadors del panorama espanyol.

La composició, dividida en tres moviments (Swing, Ballad i Llatí) ens va traslladar al cor d'Amèrica dels anys 30, els anys daurats del swing, demostrant així la riquesa del llenguatge del jazz. Tot això davall la batuta de Rafa Agulló, gràcies a la seua gran labor va saber aconseguir que tot l'auditori acabara alçant-se per a poder aplaudir el magnífic resultat de tant d'esforç per part de tots els músics.

Moltes gràcies de nou per tan fantàstic espectacle.

Informa i fotos: Púrpura Pansa

396-concierto-purpura-pansa-1

06 Maig 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres