Els senderistes de Puçol en el castell de l'Alt del Pi, la Font de Barraix i el Garbí

Després d'un període d'inactivitat, el Grup de Senderisme de Puçol ha représ la seua activitat, diumenge passat 4 de maig, amb una ruta singular però atractiva, on combinem sendes amb camins forestals i un xicotet tram de carretera: de Serra al castell de l'Alt del Pi, el Garbí i la Font de Barraix, un brollador que sempre té aigua.

La ruta partix de la localitat de Serra, per a dirigir-nos cap al nostre primer punt d'interés, el castell de l'Alt del Pi, arquitectura medieval d'origen islàmic.

Després de recrear-nos amb les vistes que ens descobrix esta talaia, ens dirigim cap a la nostra segona fita, la Font de Barraix, este brollador rares vegades se seca i a la mínima tempestat que cau per la zona, els seus canelles es desborden.

Després d'un breu descans i refrescar-nos amb l'aigua cristal·lina de la font, reprenem el nostre camí, per a dirigir-nos cap a l'enclavament principal de la nostra ruta, una talaia de roig on es despleguen multitud de miradors, el Garbí.

El paisatge que es descobrix des de qualsevol mirador és impressionant, un escenari muntés als nostres peus, desplegant-se infinitat de turons a través d'un sendet que s'obri pas entre carrasques, coscolls, alborços, pins i margalló.

Seguim el nostre caminar, para novament sobrepassar la Font de Barraix i dirigir-nos cap al nostre punt d'inici pel GR-10, senda que amb còmodes llaçades ens sobre nou a la localitat de Serra, tancant el cercle d'esta peculiar ruta.

La pròxima ruta ens veiem a Alfondeguilla.

+ Info: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Informa i fotos: Paco Ramírez | Grup de Senderisme Puçol

 fotos face

429-senderitas-font-barraix-6

06 Maig 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres