La trobada provincial consolida els escacs a Puçol: al setembre hi haurà escola municipal

La Diputació de València va organitzar, en la plaça Manises, la trobada provincial dels 15 pobles participants en la segona edició de les Escoles Itinerants d'Escacs. Puçol va estar present amb quatre alumnes i el regidor d'esports, per a disputar partides amb altres poblacions i amb la subcampiona del món sub-16, la valenciana Irene Nicolás.

Per als quatre alumnes que van poder acudir a la trobada va ser el seu primer contacte amb un torneig, encara que fóra amistós, i amb eixe ambient d'esdeveniment esportiu que fins ara no havien pogut disfrutar en les classes celebrades en l'Espai Jove.

Per al regidor Julio Lucia, esta fi de curs “ha sigut un èxit i després de l'estiu obrirem un període de preinscripció igual que amb la resta d'escoles municipals esportives: si hi ha suficients alumnes, posarem en marxa l'escola municipal. Així que continuarem realitzant activitats fins a l'estiu, com una projecció de cine, la festa de fi de curs, una partida simultània amb algun jugador reconegut i també tornejos en la platja a l'estiu i en les festes de setembre”.

Però tot això és el futur, de moment el present passa per disfrutar dels escacs en companyia d'altres jóvens jugadors i això és el que van fer els quatre alumnes, un dels quals, a més, va poder participar en una simultània.

Perquè la gran estrela de la trobada va ser la jove valenciana Irene Nicolás, que recentment s'ha proclamat subcampiona del món d'escacs sub-16 en el Mundial celebrat a Qatar. Irene va disputar una simultània contra 15 adversaris, un de cada poble participant en les escoles itinerants, i va véncer contra tots ells per mat… en menys de dos hores!

I encara va tindre temps de posar encantada amb tot el món per a les fotos. Una exhibició com per a llevar-se el barret.

Encara que el que va fer tot el món va ser precisament posar-se un barret, de palla per més senyes: feia una calor impressionant i en la Plaça de Manises, enfront de l'edifici de la Diputació de València, no hi havia forma d'aconseguir ombra.

A penes mitja hora després d'iniciades les partides (i amb tres hores per davant d'un sol de justícia), els monitors van aparéixer amb caixes plenes de barrets, que van repartir entre tots els alumnes i també entre els pares, perquè no tots tenien possibilitats d'aconseguir un lloc a l'ombra.

La nostra felicitació a la Diputació per la seua rapidesa de reflexos.

El diputat d'esports Miguel Bailach i la vicepresidenta Carlota Navarrés van ser els encarregats d'entregar els diplomes de participació i les medalles a tots els alumnes participants en esta segona Escola Itinerant d'Escacs organitzats per la Diputació de València en quinze poblacions: l'Alcúdia de Crespins, Alfafar, Algemesí, Canet d'En Berenguer, Catarroja, Genovés, la Llosa de Ranes, Massamagrell, Moixent, Montesa, Paiporta, Pobla de Vallbona, Puçol, Tavernes Blanques i Vallada.

També va haver-hi detalls per als representants de cada ajuntament, entre els que es trobava el regidor d'esports de Puçol, Julio Lucia, i, per descomptat, una placa per a Irene Nicolás, la subcampiona del món d'escacs.

El punt va ser una foto conjunta de tots els participants.

El que s'ha dit, per a llevar-se el barret.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face fotos face fotos face fotos face 

338-escuela-puzol-en-encuentro-1

 

 

27 abril 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres