Formar-se en els temps de crisi: 200 veïns inscrits en els cursos gratuïts d'Hedima

El 14 d'abril van començar els cursos formatius organitzats per Hedima i l'Ajuntament de Puçol, després de la firma del conveni de col·laboració el 18 de febrer: un total de 200 veïns s'han inscrit per a formar-se gratuïtament des de casa en matèries com a anglés, manipulador d'aliments, comptabilitat o comerç electrònic.

Els cursos de formació que s'han posat en marxa a l'abril i s'estendran fins a finals de juny han tingut un èxit rotund, perquè s'han inscrit dos-cents veïns de Puçol en situació de desocupació”, explica la regidor, Paz Carceller. “L'aposta d'este equip de govern per la formació i l'ocupació és clara i continuarem en eixa línia perquè, a més, són cursos gratuïts tant per als veïns com per a l'ajuntament”.

Entre els 200 veïns inscrits a través de l'Agència d'Ocupació i Desenrotllament Local (AEDL) de Puçol hi ha de tots els perfils, encara que destaca que un 53% són hòmens, la majoria d'ells tenen entre 30 i 45 anys i no han finalitzat els estudis reglats.

En este col·lectiu, els cursos de Tell me More (anglés), carretoner i manipulador d'aliments són els que han tingut tal demanda que ha calgut realitzar un sorteig públic perquè hi havia més sol·licituds que places disponibles.

Paral·lelament, també s'han cobert totes les places en altres cursos de perfil molt distint, com són els de comptabilitat i comerç electrònic, el que demostra que els veïns han aprofitat estos temps de crisi per a apostar per la formació com una eixida de futur

A més, al ser una formació online, tots han pogut seguir les classes des de casa i, per a aquells que no disposen d'ordinador o connexió a Internet, l'ajuntament ha posat a la seua disposició l'aula d'informàtica de l'Espai Social Martínez Coll, “que està comptant tots els dies amb una mitjana de sis o set veïns que vénen ací, a les instal·lacions municipals, per a donar les classes i, per descomptat, també gratuïtament”, finalitza Paz.

Tots aquells que desitgen estar al dia de les propostes formatives que sorgisquen en el futur tenen un canal directe a través de les xarxes socials, en el Facebook de l'agència d'ocupació local:  https://www.facebook.com/AEDLPuzol.

Informa i fotos: Sabín

367-convenio-hedima

27 abril 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres