La solidaritat ben entesa comença en el teu propi poble

Per segon any, la Fundació TAI i l'Ajuntament de Puçol han firmat un conveni de col·laboració perquè els jóvens de Puçol que vullguen participar en projectes de voluntariat a Nepal abans puguen realitzar les pràctiques en les instal·lacions de la fundació a València o en els servicis municipals de Puçol.

La solidaritat comença amb els teus, una idea que TAI i l'ajuntament defenen des de la posada en marxa dels seus projectes de voluntariat internacional, d'ací que per a obtindre una beca municipal de cooperació internacional els jóvens aspirants hagen de realitzar prèviament una sèrie de col·laboracions en projectes locals.

Busquem jóvens amb ganes de col·laborar en projectes solidaris i educatius”, explica José Luis García Nadal, coordinador de Benestar Social. “Però no cal oblidar que es comença a ser solidari en el teu propi entorn, en el teu poble, amb projectes dirigits als teus propis veïns”.

Perquè eixes pràctiques es puguen realitzar tant a Puçol com a València, el 16 d'abril es van reunir els representants d'ambdós entitats per a firmar un nou conveni anual de col·laboració: per part de la Fundació TAI van estar presents la seua presidenta Elisabeth Hofmann i la gerent Pepa Llorens; per part de l'ajuntament, l'alcaldessa Merche Sanchis, la regidora Eloísa Rosa Martínez, el coordinador de benestar social José Luis García Nadal i el tècnic de joventut José Luis Gómez.

A l'abril ja està oberta la convocatòria per a aquells jóvens interessats a participar en projectes de cooperació internacional a Nepal, els requisits imprescindibles dels quals són haver complit 21 anys i tindre un bon domini de l'anglés. Els interessats han de contactar primer amb la Fundació TAI i després presentar la sol·licitud en el registre d'entrada de l'Ajuntament de Puçol.

Precisament estos projectes en marxa a Nepal han sigut analitzats in situ per dos voluntaris de Puçol, Vicente Esteve i Mónica Donnellan, que han estat a principis d'any a Nepal estudiant el funcionament de cada activitat i elaborant els perfils més adequats dels voluntaris per a col·laborar en cada projecte de manera que tots isquen beneficiats amb l'experiència.

Una tasca fonamental perquè els projectes de cooperació siguen el més útils possible”, assegura Elisabeth Hofmann. “El seu informe és molt detallat sobre les classes en distints col·legis, el suport al programa Student to Student, les reparacions de les infraestructures de col·legis públics, l'ajuda a la canalització i subministrament d'aigua potable en col·legis o les campanyes de sensibilització sobre temes com a higiene, dieta, malalties comunes o planificació familiar en distintes comunitats”.

I, al seu retorn, Tiko i Mónica encara s'han portat deures des de Nepal, en concret la canalització d'aigua per a un col·legi de Bhabar, d'ací que muntaren a començament d'abril una jornada solidària en l'Espai Jove de Puçol, amb activitats per als xicotets a la vesprada i l'actuació de grups de rock a la nit, tot a fi d'aconseguir els diners suficients per a portar l'aigua al col·legi públic i evitar així que els xiquets perden classes per haver d'anar a arreplegar aigua al riu, que està fora del poble, una cosa particularment perillosa en l'època dels monsons.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

fotos face

379-firma-convenio-tai-1

27 abril 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres