A finals d'abril, mil estudiants polonesos arribaran a dit al càmping València de la platja de Puçol

Caben mil polonesos passejant per la Sendera Mangraners? Podria ser un acudit o una endevinalla, però a finals d'abril molt bé poden convertir-se en una imatge històrica: el camí que unix la platja amb el nucli urbà de Puçol serà recorregut per mil estudiants d'una universitat polonesa que vénen en autoestop a disfrutar de la nostra platja, el nostre clima i la nostra gastronomia.

La Universitat d'Economia de Wroclaw (Polònia) va començar fa cinc anys una carrera molt especial: la Auto Stop Race, una prova en què l'important no és arribar el primer, sinó travessar uns quants països a dit… heu llegit bé, els alumnes d'economia es plantegen arribar en menys d'una setmana des de Polònia fins a Espanya i només poden utilitzar un mitjà de transport: autoestop.

Una original fórmula per a aplicar l'economia als viatges i les vacacions que en la seua sexta edició ha triat el càmping València de la platja de Puçol com a destí ideal, una cosa que resulta sorprenent, encara que té la seua lògica.

Per a mi també ha sigut una sorpresa i un orgull que trien Puçol com a destí del seu particular mètode d'organitzar unes vacacions”, assegura Ángel Posada Sabater, el responsable del càmping. “Uns mil alumnes amb motxilles i tendes de campanya ixen el dissabte 26 des de Wroclaw i han d'arribar ací en els següents cinc dies, perquè el 30 d'abril i l'1 de maig tenen prevista una concentració el centre d'operacions de la qual serà el nostre càmping, en el que, a més de la platja, podran disfrutar de les piscines”.

L'elecció va ser en el fons molt senzilla: van buscar per Internet imatges de distintes poblacions mediterrànies i els van agradar les que van veure de la platja de Puçol, amb arena fina, una zona tranquil·la, bandera Blava, càmping junt amb la platja i prop d'una ciutat com València, que també visitaran en les seues vacacions… tot això adornat amb el clima mediterrani, tan generós tot l'any i tan allunyat del fred que es viu a Polònia en estos mesos.

Davant de l'allau de visitants que es preveu per al pont de l'1 de maig, Ángel ja s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament de Puçol per a sol·licitar suport logístic: intensificar els horaris de l'autobús municipal cap a la platja en eixa setmana, instal·lar alguns servicis bàsics en la platja (les xarxes de vòlei i passarel·les fins al mar són les prioritats), permetre la col·locació de cartells senyalitzadors…per a apegar-se un bon

I sobretot la col·laboració dels veïns perquè tiren una mà en la mesura que siga possible a estos jóvens polonesos per a arribar a la platja”, insistix el responsable del càmping València. “Identificar-los serà fàcil, perquè tots porten una camiseta blava amb el lema Auto Stop Race 2014 imprés i, pel seu aspecte físic, serà fàcil suposar que estan desitjant arribar a la platja o a la piscina per a donar-se un bon capbussó”.

Amb el suport logístic d'un autobús que porta materials per a la concentració i la bona voluntat dels veïns de mig Europa, els futurs economistes aposten per donar lliçons sobre l'estalvi, la defensa del medi ambient, la solidaritat, la col·laboració i la unitat europea… i tot això forma part de la seua formació universitària.

Mentres uns anuncien que els preus del viatge en el pont de l'1 de maig són prohibitius i altres sentencien que estudiar economia és una de les coses més avorrides del món, en una universitat polonesa han descobert que això són llegendes urbanes… i els seus alumnes ens donen una bona lliçó a tots cada primavera. Només de moure un dit.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

385-angel-posada-2

23 abril 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres