La Ludoteca Municipal potencia enguany les activitats mediambientals

Un trimestre més, la Ludoteca Municipal busca noves fórmules per a acostar-se als peques. Des de gener del 2014, les activitats han pres un caràcter més mediambiental, incloent conceptes com el reciclatge, la reutilització, la vida en els boscos, la reforestació, l'alimentació saludable i el coneixement del medi que ens rodeja, entre altres. Si encara no ens coneixes, acosta't de dilluns a divendres a la vesprada i descobrix un món nou.

L'èxit de les activitats radica en primer lloc en el bon fer de les educadores que allí treballen i en segon lloc en el disseny de les activitats adaptades als participants tenint en compte nostre particular punt de vista, la salut del medi ambient.

Aprendre jugant i disfrutar de les activitats són les premisses davall les quals es dissenyen les programacions mensuals, basades en un tema central que van treballant els participants a través de tallers, dinàmiques i joc dirigit, entre altres.

Al gener, un dels temes estrela del primer trimestre de 2014 ha sigut el bosc, a través del qual no sols coneixem les característiques de les plantes pròpies dels espais que ens rodegen sinó també hem aprofundit en les relacions de la fauna i les interaccions entre ells.En esta ocasió, vam aprofitar el nostre Dia de l'arbre per a contribuir amb el nostre granit d'arena a la millora de la naturalesa plantant diverses espècies d'arbres en col·laboració amb els xiquets i xiquetes del Centre de Dia de Menors Martínez Coll.

Un altre dels temes tractats ha sigut el Carnestoltes: un temps dedicat a la festa, però també un motiu per a donar a conéixer valors com la companyia, la col·laboració i l'amistat. Una forma de cultivar la imaginació i la inventiva, demostrant als xiquets que no sempre tot és el que pareix i que podem descobrir com reutilitzar coses que no ens servixen i convertir una caixa de cartó a mastegares per a disfrutar del carnestoltes o transformar un simple tros de paper en un terrorífic drac.

El mes de febrer va acabar amb una festa de disfresses en la ludoteca, on es van posar de manifest tot els valors apresos i vam passar un moment distés i divertit.

L'últim mes d'este trimestre, març, el dediquem a la felicitat i fomentem l'expressivitat, les relacions interpersonals, la diversitat i l'estat d'ànim que estes sensacions i sentiments ens provoquen. D'esta manera, activitats com construir un emocionómetro, un dau de les emocions o parlar del decàleg de la felicitat van obrir la porta de la ludoteca a noves sensacions i sentiments.

A més, durant este mes els assistents a la ludoteca i les educadores, van participar en la festa que es va organitzar amb motiu de les falles: la falla medieval del Centre de Dia Martínez Coll.

Esperem que els pròxims mesos siguen com a mínim igual de divertits que fins ara. També vos invitem a tots, principalment als més xicotets de la casa, que participeu i formeu part de les nostres activitats, ja que qualsevol xiquet pot vindre a la Ludoteca Municipal i trobar diversió, coneixement i molts, molts amics.

Recorda, obrim de dilluns a divendres, de 17 a 20 hores, i estem en l'Espai Social Martínez Coll, junt amb el centre de dia i a l'oficina del Servef.

Informa: Crea Natura | Disseny logo: Sento Pascual | Foto: Sabín

190-ludoteca-en-falla-medieval-3

23 abril 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres